Un esplai de Rubí posa en marxa a Sant Cugat una campanya per retirar les bosses de plàstic de les botigues


  • Comparteix:

Un centre d'esplai de Rubí ha engegat una campanya ecològica a les ciutats del seu entorn, entre elles Sant Cugat, per implantar bosses ecològiques als comerços. D'aquesta manera, el col·lectiu vol minimitzar l'ús de les bosses de plàstic, que a Catalunya ha crescut en un 24 per cent en els darrers anys.

La campanya del centre d'esplai l'Eixam vol que els comerços posin a disposició dels clients bosses de tela que substituirien les habituals bosses de plàstic. Amb aquestes bosses de roba que els comerciants compraran als organitzadors, els clients redueixen l'ús d'aquests envasos i els botiguers s'estalvien comprar-los.

De moment, una desena de comerços de Rubí ja s'han adherit a aquesta iniciativa, que també vol arribar fins a ciutats com Terrassa i Sant Cugat, on s'han penjat cartells informatius d'aquesta campanya. Un dels monitors del centre d'esplai rubinenc, Roger Ribera, ens ha donat més detalls d'aquesta iniciativa ecològica:

Roger Ribera

Volem oferir alternatives als comerços diferents a les bosses de plàstic, com ara les bosses de roba


Les bosses de plàstic es fabriquen a partir de matèries que es deriven del petroli, la qual cosa dificulta el seu reciclatge. Per aquest motiu, el centre d'esplai vol canviar l'hàbit d'utilitzar un nombre excessiu de bosses de plàstic, que en un supermercat tradicional pot arribar a les 4 mil.
Roger Ribera ha destacat l'ampli suport que, de moment, ha rebut la campanya:

Roger Ribera

Les bosses es venen per 50 cèntims


Els comerciants que s'adhereixin a aquesta campanya ecològica hauran d'adquirir les bosses per mig cèntim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.