Els santcugatencs ja poden participar en la redacció del Pla de Mobilitat


  • Comparteix:

Marta Subirà i Eloi Mayordomo durant la roda de premsa

Marta Subirà i Eloi Mayordomo durant la roda de premsa

Sant Cugat tindrà un Pla de Mobilitat a finals de l'any vinent. Ho ha anunciat la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà, durant la presentació del procés de participació per elaborar aquest projecte. Fins el 30 de novembre els santcugatencs tenen l'oportunitat de fer les seves aportacions per a la redacció del pla.

L'Ajuntament està treballant en la redacció del Pla de Mobilitat que ha d'ordenar el municipi en aquest sentit i definir les estratègies per aconseguir una mobilitat més sostenible i segura. En aquest sentit, el consistori ha obert un procés de participació amb l'objectiu d'incorporar les opinions i propostes de la ciutadania.

Amb aquesta intenció, els santcugatencs poden trobar diferents canals per fer arribar les diferents aportacions que s'aniran treballant en diferents tallers fins a l'abril del 2010, quan està previst començar la redacció del projecte que estarà enllestit després de l'estiu. Per participar en el procés, tothom que ho vulgui podrà omplir una butlleta d'aportacions, que es distribuirà amb la revista municipal i que es podrà lliurar, fins al 30 de novembre, a l'Oficina d’Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, a la Casa de Cultura, als centres cívics dels districtes, a la Biblioteca del Mil·lenari i al Casal de Joves TorreBlanca. La butlleta també es podrà lliurar en format electrònic a través del web Mobilitatsantcugat.cat.

La tinenta d'alcalde Mobilitat, Marta Subirà, ha explicat que Sant Cugat 'no té un problema greu de mobilitat' però que sí que s'ha de millorar.

Marta Subirà

La nostra percepció és que en aquests moments no hi ha un problema greu de mobilitat. El que hi ha és un excés de transport privat.


El tècnic de l'empresa Delibera, encarregada del procés de participació, Eloi Mayordomo ha explicat que l'objectiu d'aquest procés no és comptar amb el màxim de propostes possibles sinó de generar espais de debat.

Eloi Mayordomo

No ens interessa tant la xifra de gent que hi participa, sinó que tothom que vulgui fer-ho ho pugui fer i generar espais de treball i debat.


L'Ajuntament ha enviat enquestes a totes les escoles de la ciutat, així com a les empreses ubicades al centre de Sant Cugat i a les que tenen més de 200 treballadors, per tal que expliquin el procés de mobilitat que utilitzen les famílies i els treballadors per desplaçar-se des de casa a la feina.

El procés de redacció del Pla de Mobilitat té un pressupost de 240.000 euros. La Diputació de Barcelona s'encarrega del 50% del cost i l'Ajuntament, de l'altra meitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.