Una jove busca un donant de medul·la òssia després de descartar la compatibilitat dels seus familiars


  • Comparteix:

Fotografia de l'Ariadna abans de patir la malaltia

Fotografia de l'Ariadna abans de patir la malaltia

Una jove santcugatenca que pateix leucèmia limfoblàstica aguda busca un donant de medul·la òssia. Ariadna Segalà, de 19 anys, té aquesta malaltia des del maig i després de descartar la compatibilitat dels seus familiars fa una crida als santcugatencs per si la poden ajudar en la seva lluita.

Les condicions per fer-se donant són no haver patit cap malaltia greu i tenir entre 18 i 55 anys. El trasplantament també es pot fer mitjançant cèl·lules del cordó umbilical i per això la crida també es dirigeix a les dones embarassades que en parir vulguin donar el cordó del recent nascut.

Segalà ha explicat que, tot i ser complicat, es mostra esperançada amb l'inici de la crida. Són declaracions a Cugat.cat.

Arianda Segalà

Si es donés el cas que algú de Sant Cugat tingués l'oportunitat de salvar-me la vida, millor. A més, aquesta donació també podria ajudar algú altre que patís la malaltia.


La jove també ha afirmat que hi ha un cert desconeixement del procés que envolta el trasplantament de medul·la. Ella mateixa ho ha aclarit a Cugat.cat.

Ariadna Segalà

Tothom es pensa que és un trasplantament d'un òrgan però no és així. Una donació de medul·la consisteix en la donació de cèl·lules que es regeneren i no queda cap tipus de seqüela.






Aquells que vulguin ajudar l'Ariadna han de contactar amb la Fundació Josep Carreras, entitat que lluita contra la leucèmia. El telèfon és el 900 32 33 34.



  • Comparteix:

COMENTARIS

q tipo de sangre necesitas para el transplante?

fer. Enviat el 14/oct/09


A TOTHOM!!! SI US PLAU, AJUDEU A L'ARI, JA QUE, SI US TROBÉSSIU A LA SEVA SITUACIÓ, VOLDRÍEU QUE LA GENT FES EL POSSIBLE PER AJUDAR-VOS, AIXÍ QUE, SI US PLAU, SIGUEU SOLIDARIS!!!

mariona . Enviat el 7/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.