El paper reciclat, una alternativa per embolicar els regals aquest Nadal


  • Comparteix:

L'alternativa d'embolicar els regals amb paper reciclat s'estén amb èxit entre els santcugatencs. La iniciativa, que fomenta l'ús de diaris per reduir el consum de paper d'embolicar, és una proposta de l'Oficina Sant Cugat Sostenible. Una parada situada aquest cap de setmana a la plaça de Quatre Cantons ha animat els ciutadans a portar els seus regals i adherir-se a aquesta pràctica, que es troba dins la Campanya per un Nadal Sostenible i té com a objectiu sensibilitzar la població perquè aquest Nadal opti per fer regals immaterials com un massatge, un cap de setmana en família i la reparació d'un objecte.

L'Oficina Sant Cugat Sostenible anima els ciutadans a embolicar els regals amb paper de diari per donar una segona vida a aquest recurs. L'entitat també fa una crida a la compra de productes recarregables i venuts a granel per estalviar envasos i allargar la vida dels objectes.

La responsable de l'Oficina Sant Cugat Sostenible, Maura Aragay, explica en declaracions a Cugat.cat què es proposen amb aquesta iniciativa.


Maura Aragay

El Nadal és un moment on es generen molts residus. Volem donar una nova vida a un residu recollint els papers de diaris i aprofitant-los per embolicar els regals.



La proposta ha tingut molt bona acollida entre els santcugatencs, que demanen més sensibilització entre la població sobre aquesta temàtica.


Santcugatencs

El paper és el de menys en un regal. / Cal aprofitar les festes per reciclar al màxim. / Hem de mentalitzar-nos per reciclar-ho tot.



La Campanya per un Nadal Sostenible també incentiva els santcugatencs perquè enguany redueixin la despesa econòmica mitjançant regals sostenibles, és a dir, que no generen molts residus i respecten el medi ambient. Algunes botigues de la ciutat s'han adherit a aquesta iniciativa i ofereixen productes com llibres de divulgació mediambiental, entrades per a espectacles i productes artesanals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.