La Plataforma de Torre Negra es planteja celebrar amb la ciutat la requalificació de terrenys


  • Comparteix:

La Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra celebrarà dilluns vinent una assemblea per analitzar la situació actual del procés de protecció i els reptes pendents. La plataforma podria organitzar una celebració popular abans de les eleccions si tots els membres creuen que ja s'ha assolit el primer dels dos objectius que es van marcar fa nou anys.

L'Assemblea general no s'ha reunit en l'últim any, i en aquest període s'ha aconseguit la requalificació dels terrenys de la Torre Negra com espai no urbanitzable. Aquest, precisament, era un dels dos objectius de la plataforma, i per això es veu oportú repassar el camí fet fins ara i decidir les properes actuacions.

Segons el portaveu de la Plataforma, Kristian Herbolzheimer, s'ha aconseguit protegir més de 150 hectàrees, tot i que el manifest inicial parlava de 300. Per això l'assemblea haurà de decidir si es dóna per tancada la primera etapa:

Kristian Herbolzheimer

A l'assemblea farem la valoració i estudiarem com ho celebrem amb tota la ciutat


A partir d'ara, la plataforma vol definir el Pla Especial d'Usos de TorreNegra, que permetrà regular les activitats que s'hi faran i obrir a la ciutadania aquest espai natural. Aquesta etapa començarà amb un estudi tècnic que després s'haurà de consensuar. Segons Herbolzheimer, podria ser un procés ràpid, encara que la compra dels terrenys pot complicar-se. El portaveu de la plataforma explica en què consisteix el Pla d'Usos:

Kristian Herbolzheimer

Cal elaborar un pla especial d'ús i gestió que reguli les activitats que es poden fer en aquest espai


Herbolzheimer ha mostrat el seu agraïment a tots els santcugatencs, perquè el consens i la implicació ciutadana ha estat fonamental per avançar en la protecció de TorreNegra. El portaveu de la plataforma ha lamentat, però, que el procés de torrenegra es pugui convertir en una 'peça de museu' i que altres ciutats no ho prenguin com exemple pels futurs planejaments del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.