Es manté la fase d'alerta del Pla Neucat


  • Comparteix:

El dia de Reis del 2009 ja va nevar a la nostra ciutat

El dia de Reis del 2009 ja va nevar a la nostra ciutat

Protecció Civil activa la fase d'emergència del Pla Neucat a les comarques on hi ha hagut més precipitacions, tot i que manté la fase d'alerta a la nostra comarca. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'esperen precipitacions d'intensitat entre feble i moderada en qualsevol punt. Les quantitats de precipitació acumulada seran poc abundants en general i localment abundants al litoral i prelitoral. La cota de neu voltarà els 400 metres en general, i es probable que que es superin els 15 cm de neu per sobre dels 400 metres al prelitoral sud i a l'extrem nord-est de Catalunya. La Generalitat demana que en cas de nevada els ciutadans s'informin bé de l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir.

La pròxima matinada i demà al matí, la precipitació s'anirà afeblint però sense desaparèixer del tot. La cota de neu se situarà al voltant dels 200 metres, tot i que esporàdicament arribarà a nivell del mar.

El pic més alt de la serra de Collserola, el Tibidabo, es troba a 512 metres sobre el nivell del mar, mentre que el centre de la ciutat se situa a una cota d'unes desenes de metres. El punts alts dels districtes es troben entre els 300 i els 400 metres d'alçada.

La Direcció General de Protecció Civil demana precaució en cas de nevada i recomana escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. També s'ha d'evitar tenir estufes de llenya, carbó i brasers encesos a llocs tancats.

Si neva i els ciutadans han de sortir al carrer es recomana abrigar-se bé, protegir-se la cara i el cap i evitar els esforços físics intensos. A més, també s'hauria d'agafar el cotxe el mínim possible i, si s'ha d'agafar, portar-lo ben equipat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.