Es manté la fase d'alerta del Pla Neucat


Temes relacionats

El risc de nevades s'allunya de Sant Cugat ( 8/gen/10)


  • Comparteix:

L'hivern passat va nevar a la ciutat

L'hivern passat va nevar a la ciutat

Protecció Civil manté la fase d'alerta del pla especial d'emergències per la neu, el Pla Neucat, a la nostra comarca. Tot i això, l'alerta pel mal temps ha passat aquest dijous a l'estat d'emergència a les comarques amb més precipitacions i on es poden acumular gruixos de fins als 15 centímetres de neu. Avui la precipitació s'anirà afeblint però sense desaparèixer del tot. La cota de neu se situarà al voltant dels 200 metres, tot i que esporàdicament arribarà al nivell del mar. El cap de setmana farà sol però també molt fred.

Durant el cap de setmana, l'ambient serà ventós i molt fred, però en general sense precipitacions. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que el fred s'allargui fins la setmana que ve.

El pic més alt de la serra de Collserola, el Tibidabo, es troba a 512 metres sobre el nivell del mar, mentre que el centre de la nostra ciutat se situa a una cota d'unes desenes de metres. El punts alts dels districtes es troben entre els 300 i els 400 metres d'alçada.

La Direcció General de Protecció Civil demana precaució en cas de nevada i recomana desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. També s'ha d'evitar tenir estufes de llenya, carbó i brasers encesos a llocs tancats. Si neva i els ciutadans han de sortir al carrer es recomana abrigar-se bé i evitar els esforços físics intensos. A més, també s'hauria d'agafar el cotxe el mínim possible i, si s'ha d'agafar, portar-lo ben equipat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.