La plataforma de Defensa de Torre Negra dóna per tancat l'objectiu de la requalificació del sòl


  • Comparteix:

La plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra dóna pràcticament per tancat el primer dels seus objectius, després d'haver convertit aquest espai en sòl no urbanitzable. La plataforma vol ampliar ara la seva actuació cap al conjunt de la serra de Collserola, per aturar algunes de les amenaces que afectarien tot l'entorn natural.

Un dels punts centrals de l'última Assemblea de la plataforma ha consistit en revisar la feina feta fins ara. Segons el seu portaveu, Kristian Herbolzheimer, el balanç és molt positiu, tot i que pel camí també hi ha hagut derrotes, i s'ha reduït a la meitat l'espai protegit de la TorreNegra:

Kristian Herbolzheimer

Estem contents i satisfets pel resultat obtingut, però cal dir que pel camí hem vist caure una part de territori que també hauria d'haver estat protegida


La plataforma creu que s'ha de donar continuïtat a la Comissió de Seguiment, que a partir d'ara s'hauria de centrar en desenvolupar un Pla d'Usos pel parc rural de Torre Negra. Tot i així, el seu portaveu alerta que algunes de les infrastructures previstes al PGM del 76, com el Túnel d'Horta, el Centre Direccional o la urbanització de Can Busquets, són una autèntica amenaça per la Serra de Collserola. Per això Herbolzheimer vol que Torre Negra serveixi d'exemple de preservació natural, i que la plataforma ampliï els seus àmbits d'actuació a la resta de Collserola.

Amb l'objectiu de sensibilitzar els ciutadans sobre els nous reptes de la plataforma i, alhora, per celebrar la protecció de Torre Negra, la plataforma ha decidit fer una gran festa, que mantindrà un caràcter reivindicatiu:

Kristian Herbolzheimer

Farem una festa reivindicativa per celebrar tot el que hemaconseguit, però mantenint la crida per superar els reptes pendents


La celebració, que vol donar tot el protagonisme als ciutadans com a autèntics motors de la protecció de Torre Negra, es farà, probablement, durant la Festa de la Tardor, coincidint amb el desè aniversari del naixement de la plataforma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.