Una periodista santcugatenca engega un diari electrònic multimèdia a Bolívia


  • Comparteix:

Santacruzhoy.info és el projecte multimèdia que la periodista santcugatenca Cèlia Cernadas ha desenvolupat a Bolívia. El diari electrònic, nascut a partir d'una emissora de ràdio i amb finançament nord-americà, apropa als bolivians la informació del departament de Santa Cruz d'una manera inèdita. La formació dels periodistes i el reduït accés de la població a la informació i les noves tecnologies han estat les principals dificultats de la implantació del nou mitjà a Bolívia.

El projecte, finançat pel Centre Internacional de Periodistes de Washington i la Knight Foundation, ha tingut un any de durada i s'ha fet al voltant de Radio Fides, una emissora privada amb base a Santa Cruz i La Paz. La periodista santcugatenca Cèlia Cernadas ha explicat a Cugat.cat què suposa pel país el naixement d'un mitjà fàcilment accessible pels bolivians residents a qualsevol lloc del món.

Cèlia Cernadas

Els problemes socials que comporta l'emigració dels bolivians a altres països i la immigració interna queden una mica esmorteïts amb aquesta eina d'informació.


Segons Cernadas, entre les dificultats que ha comportat la implantació del projecte multimèdia hi ha el nivell d'analfabetisme dels periodistes rurals, el reduït accés a Internet i a la informació per part de la població boliviana, i el tancament del govern de Bolívia a les noves tecnologies. La propietat privada de diversos mitjans de comunicació comporta, a més, una assimilació de la informació amb els interessos dels propietaris.

Un dels creadors de la plataforma tecnològica del diari electrònic de Cugat.cat, Esteve Sala, també ha col·laborat activament en el desenvolupament del portal d'informació de Santa Cruz. Ho explica Cernadas.

cèlia cernadas

Esteve Sala ha col·laborat en el procés de creació del portal. Ha estat difícil introduir els nous conceptes tecnològics als periodistes de províncies.






Actualment, una vintena de periodistes bolivians col·laboren habitualment en el desenvolupament de Santacruzhoy.info.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Em sembla un projecte interessantíssim!! M'he passejat per santacruz.info i val molt la pena. Estem tan acostumats a fer servir les noves tecnologies i les veiem tan democràtiques que ens oblidem que cal fer-ne pedagogia per a que sigui accessible A TOTS!

Sílvia. Enviat el 26/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.