Llibres, documentals i fotografies apropen el món dels refugiats a la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

'Bibliomón' s'ha presentat aquest dimarts al matí a la Biblioteca del Mil·lenari

'Bibliomón' s'ha presentat aquest dimarts al matí a la Biblioteca del Mil·lenari

El programa 'Bibliomón', que acull la Biblioteca del Mil·lenari, apropa la realitat dels refugiats, els exiliats i els desplaçats a través de fotografies, documentals i concerts. La proposta engloba la mostra 'La construcció de la pau i la memòria històrica', que té l'objectiu de donar a conèixer els conflictes del passat i que presenta el dia a dia de les persones que s'han vist obligades a emigrar del seu país. La iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona, està formada per un conjunt d'activitats i recursos itinerants que també inclouen un fons bibliogràfic i tallers de sensibilització a les escoles.

El programa de sensibilització 'Bibliomón', que acull diverses exposicions i activitats al llarg de l'any per conscienciar la població, presenta enguany una mostra sobre el món dels refugiats. Sota el títol 'La construcció de la pau: memòria històrica', aquesta iniciativa dóna a conèixer les vivències i els problemes amb què es troben els exiliats, els refugiats i els desplaçats. Dins d'aquest programa, la Biblioteca del Mil·lenari acull l'exposició 'Ausencias', de l'artista Gustavo Germano. La mostra, que es podrà veure fins el 26 de febrer, és un recull de fotografies que retraten les víctimes de la dictadura argentina.

L'assessor de Relacions Culturals de la Diputació de Barcelona, Eduard Miralles, ha explicat en què consisteix la mostra.

Eduard Miralles

És una exposició sorprenent per la seva senzillesa. Parla dels desapareguts durant la dictadura militar argentina.



La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha descrit els recursos que formen el programa 'Bibliomón'.

Susanna Pellicer

Són exposicions impactants perquè la gent pugui reflexionar. També hi ha documentals i fons bibliogràfics que evoquen el tema dels refugiats.







Dins aquest programa, la Biblioteca del Mil·lenari desenvoluparà un eix d'activitats al setembre destinat a l'habitatge digne i encetarà l'any vinent amb diverses iniciatives per fomentar el respecte a la diversitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.