Ja es coneixen els 15 finalistes del Premis Ciutat de Sant Cugat 2009


Temes relacionats

Els Premis Ciutat de Sant Cugat, més màgics que mai ( 2/feb/10)

Cugat.cat acosta en directe la gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat ( 2/feb/10)

Quatre noves precandidatures als Premis Ciutat de Sant Cugat (19/gen/10)

La màgia i la música local centraran la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Sant Cugat (13/gen/10)


  • Comparteix:

Els guanyadors d'una edició anterior dels Premis Ciutat de Sant Cugat

Els guanyadors d'una edició anterior dels Premis Ciutat de Sant Cugat

La comissió de propostes dels Premis Ciutat de Sant Cugat ha decidit les 15 candidatures finalistes d'aquests guardons. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc d'aquí a quinze dies al Teatre-Auditori i les invitacions per assistir-hi ja es poden recollir a l'Oficina de Turisme. Cugat.cat retransmetrà en directe la cerimònia de lliurament dels guardons.

Els atletes Albert Meca, número 2 del món en el rànquing mundial de jugadors veterans de tennis de la ITF (Federació Internacional de Tennis), i Anna Cohí, amb quatre podis a la categoria B3 de la Copa del Món d'esquí alpí de disminuïts visuals, són dos dels primers finalistes.

També en clau esportiva, l'equip benjamí de l'Olimpyc Floresta està nominat per ser el primer benjamí de la història del club en guanyar la lliga de primera divisió invicte i haver ascendit a la màxima categoria del futbol sala, la Divisió d'Honor.

El Casal d'Avis de Valldoreix, que celebra els 25 anys d'història implicat amb la gent gran, i el Capio-Hospital General de Catalunya, que també ha celebrat durant el 2009 el quart de segle al servei de la ciutadania, són finalistes d'aquesta edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat. De la mateixa manera, també és finalista el Triangle-Taller d'Arts Plàstiques, que també ha sumat 25 anys d'història dedicats a la formació dels santcugatencs en arts plàstiques.

Altres candidatures que poden rebre els premis són l'empresa Delphi, que ha fet 50 anys a la ciutat, i el campus d'innovació EsadeCreapolis, que tot just acaba d'instal·lar-se a Sant Cugat durant aquest 2009.

També han arribat al mig segle de vida les emissions de TVE a Catalunya, amb seu a Sant Cugat des de 1983, fet que ha portat la cadena a ser una altra de les finalistes d'aquests premis.

La Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació també integra la selecció del jurat per haver organitzat la consulta ciutadana del 13 de desembre, així com el poeta santcugatenc d'origen aragonès Lluís Calvo, que l'any passat va rebre el premi Vicent Andrés Estellés per l'obra 'Col·lisions'.

També figuren entre els candidats Josep Castellví i Jordi Roca, per la seva implicació l'any passat en la recuperació del Pi Bessó, talat injustament, i per una trajectòria d'implicació en diverses activitats culturals, esportives i lúdiques a la ciutat. Montserrat Rumbau i Joan Troyano pel recull de fotografies representatives de finals del segle XIX i 1965, que s'ha plasmat en el llibre 'L'abans de Sant Cugat del Vallès' i que ha comptat amb la col·laboració de 200 famílies santcugatenques, també són finalistes.

Finalment, Santiago Zannou, Goya al millor director novell amb 'El truco del manco', i la discoteca per a persones amb discapacitat intel·lectual, nascuda de la Taula per a persones amb discapacitat i que ha comptat amb la col·laboració del Club Boca, ASDI i La Caixa, són les darreres candidatures que opten als guardons dels Premis Ciutat de Sant Cugat 2009.

Aquestes 15 candidatures finals s'han extret d'un total de 57 propostes, amb més de 1.500 vots populars.

El jurat està format per l'alcalde, Lluís Recoder; els portaveus dels diferents grups municipals; l'editor del 'Tot Sant Cugat', Ramon Grau; l'actriu Emma Vilarasau; el president de la Coordinadora d'Entitats Esportives, Ignasi Bassó; el president del CPA, Antoni Rodríguez; la presidenta de l'Associació contra el Càncer del Vallès Occidental, Marta Martí; el director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, Joan Puigdomènec; i la galerista i membre del Consell de Cultura, Maria Fabre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.