Comencen els treballs de restauració del Pi d'en Xandri després de la nevada


Temes relacionats

Els arbres caiguts per la nevada encara dificulten el pas pels camins de Collserola (15/mar/10)

L'alcalde reclama ajudes supramunicipals per als ajuntaments afectats per la nevada (12/mar/10)

La nevada també ha colpejat el Pi d'en Xandri (12/mar/10)


  • Comparteix:

La brigada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament ha iniciat les tasques d'anàlisi i restauració dels danys patits pel Pi d'en Xandri a causa de la nevada de fa una setmana. L'observació visual efectuada aquest dimecres ha confirmat que la branca esberlada arrossegava una lesió de fa un any provocada per la ventada, i que amb la nevada de fa una setmana ha acabat cedint. Per ara, s'ha procedit a tallar la branca afectada perquè l'arbre comenci a regenerar-se.

La inspecció ocular ha confirmat la previsió de l'àrea de Medi Ambient, que la branca caiguda ja estava malmesa des de la ventada de fa poc més d'un any. L'estat de l'escorça de la branca demostra com aquesta ha estat sotmesa a un moviment mecànic que va debilitar l'estructura. El cap de servei de Paisatge i Verd Urbà, Jordi Torrijos, ha explicat l'actuació que es farà a l'arbre.

Jordi Torrijos

La ferida es pot sanejar, facilitarem la regeneració del pi. A més, hem vist que l'arbre està vigorós, però cal fer altre comprovacions.


La nevada de la setmana passada ha tingut una gran afectació als boscos de Collserola. Segons l'àrea de Medi Ambient, la incidència ha estat molt superior a la causada per les ventades del 2009. Això suposa que s'acumulin grans quantitats de material inflamable al sotabosc i que el risc de caiguda de branques sigui força elevat. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat que el problema ara és el poc marge de maniobra per netejar els boscos de cara la temporada d'incendis.

Marta Subirà

La nevada ha estat molt tard. Estem preocupats per la proximitat de la temporada d'incendis. Demanem la col·laboració de totes les administracions.



La prioritat actual de l'Ajuntament és que els camins i les franges de protecció estiguin netes abans de la temporada de risc d'incendis, per facilitar l'accés dels vehicles d'emergència en cas de foc i les tasques de prevenció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.