Unidos Contra el Parkinson presenta el còmic 'Amb els ulls d'un nen'


Temes relacionats

Una conferència dóna el tret de sortida avui a les activitats que commemoren el Dia Mundial del Parkinson ( 7/abr/10)

Una cursa de relleus encapçala una jornada per explicar la situació de les persones que pateixen Parkinson (25/mar/10)


  • Comparteix:

Foto de família de la presentació del còmic

Foto de família de la presentació del còmic

L'associació Unidos Contra el Parkinson presenta el còmic 'Amb els ulls d'un nen' que narra com es pot explicar que una persona pateix Parkinson als més petits. La presentació de l'obra s'emmarca dins dels actes organitzats en motiu del Dia Mundial d'aquesta malaltia, que tot i ser aquest diumenge, se celebrarà a Sant Cugat el proper dia 25.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, que ha presidit l'acte de presentació, ha explicat quin és l'objectiu del còmic.

Carmela Fortuny

Amb aquest còmic es dóna una eina a les famílies per explicar la malaltia als més joves i petits.








Per la seva banda, la neuròloga Àngels Bayés, ha recalcat que aquesta publicació ofereix unes eines molt importants per fer front al Parkinson.

Àngels Bayés

Aquesta eina era imprescindible per establir un sistema de comunicació amb els fills, que facilita la lluita contra la malaltia.


L'editor del llibre 'Amb els ulls d'un nen', Fulvio Capitanio, ha explicat que el còmic s'ha elaborat gràcies a les aportacions econòmiques de diverses persones i entitats, i que la idea de creació de l'obra va sorgir durant l'última edició del Saló del Còmic. El llibre es va editar el març i ja se n'han imprès 3.500 còpies en quatre idiomes.

Capitanio ha qualificat de 'petit miracle' que finalment s'hagi publicat el còmic.

Fulvio Capitanio

Ha estat un petit miracle. Hem aconseguit publicar un còmic que parla d'una malaltia.


La principal difusió del còmic es farà el diumenge 25 d'abril, quan se celebrin els actes organitzats per les tres associacions que treballen aquesta malaltia a la ciutat, Unidos Contra el Parkinson, l'AVAN i l'Associació Catalana contra el Parkinson. Tal com ha explicat la regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, durant la presentació de la publicació aquest dijous, el còmic també es distribuirà als centres de secundària de la ciutat. Igualment, també es presentarà a l'edició del Saló del Còmic d'enguany, que serà al juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.