Sant Cugat s'implica econòmicament, però defalleix en la cooperació del dia a dia


  • Comparteix:

L'espectacle de Bollywood ha reunit centenars d'assistents

L'espectacle de Bollywood ha reunit centenars d'assistents

Els santcugatencs col·laboren econòmicament amb les entitats de cooperació de la ciutat, però no tant com a voluntaris. Per aquest motiu, la Xarxa Solidària de Sant Cugat ha enfocat el lema de la Festa de la Cooperació d'enguany en la implicació dels ciutadans. Les entitats organitzadores han destacat el gran volum d'associacions solidàries que hi ha a Sant Cugat i l'alta participació de la ciutadania en esdeveniments solidaris, tot i que han reclamat més esforços en la cooperació del 'dia a dia'. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Els tallers, els jocs, els contes i els espectacles didàctics han contribuït a difondre la importància de cooperar per mitjà dels projectes de les entitats solidàries.

Alguns dels visitants de la festa han explicat a Cugat.cat les tasques de cooperació que desenvolupen.

Assistents

Prefereixo ajudar pel meu compte. / Tinc un nen apadrinat a Etiòpia. / No coopero massa. / Envio diners. / Faig donacions a la Creu Roja.




Les entitats que formen part de la Xarxa Solidària de Sant Cugat expliquen com s'implica la ciutadania en els seus projectes.

Entitats

Sant Cugat és de les ciutats que més aporta econòmicament. / La resposta econòmica és molt bona. / Tenim molts socis, però no són actius.



La major part de la contribució santcugatenca és econòmica, i per tant, la principal mancança que té la ciutat a nivell cooperatiu és la implicació quotidiana amb accions solidàries com, per exemple, comprar productes de comerç just. L'organitzadora de la Festa de la Cooperació i tècnica de Cooperació de l'Ajuntament, Beth Mejan, ha posat sobre la taula aquesta problemàtica, tot i que s'ha mostrat optimista amb la seva resolució.

Beth Mejan

Falta gent a les entitats ajudant a difondre canvis de costums. La idea és que poc a poc la gent es vagi implicant una mica més.





La Xarxa Solidària de Sant Cugat, que ha organitzat la Festa de la Cooperació amb la col·laboració de Cugat.cat, es marca el repte d'incrementar la implicació ciutadana. A més, també confien en què l'Ajuntament segueixi destinant l'1% del pressupost a cooperació, tot i la crisi econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.