L'EMD de Valldoreix prohibeix llançar coets durant les revetlles pel risc d'incendi


Temes relacionats

Arrenca la campanya de prevenció d'incendis del cos de Bombers (15/jun/10)


  • Comparteix:

A Valldoreix no es podran tirar coets

A Valldoreix no es podran tirar coets

Els valldoreixencs no podran llançar coets durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere. L'EMD de Valldoreix ha publicat un ban que prohibeix l'ús d'aquests artefactes explosius per l'elevat risc d'incendis. L'entitat considera que la massa forestal caiguda en la nevada fa necessàries mesures restrictives per prevenir els focs de cara a l'estiu. L'EMD repartirà la publicació entre els valldoreixencs els propers dies.

El ban inclou diverses recomanacions, prohibicions i consells, com ara tenir especial cura en la manipulació de petards i objectes explosius i de foc durant les revetlles. El document també aconsella retirar les branques d'arbres que es projectin sobre les teulades i tenir a mà les eines necessàries en cas d'incendi.

El president accidental de l'EMD, Joan Gaya, ha explicat a Cugat.cat que cal minimitzar el risc d'incendis durant les revetlles.

Joan Gaya

A Valldoreix no es poden tirar coets, no sabem on van a parar.


El ban s'emmarca en el paquet de mesures que l'EMD ha posat en marxa fins a mitjans de setembre per evitar els incendis. Entre el conjunt de recomanacions, també hi ha la prohibició d'encendre foc a menys de 500 metres de zones forestals, de llançar cigarretes enceses i llumins sense apagar a prop dels boscos, de cremar brossa de les parcel·les d'urbanitzacions i d'abandonar escombraries a les zones boscoses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.