L'economista Carlos Taibo aposta pel decreixement en la inauguració del curs a l'ETSAV


  • Comparteix:

El professor de Ciència Política Carlos Taibo proposa el decreixement econòmic com a model que eviti les crisis cícliques del capitalisme. Taibo ha desgranat els plantejaments d'aquesta teoria econòmica, política i social en el marc de la inauguració del curs 2010-2011 de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). D'aquesta manera, el centre referma la seva línia de compromís amb l'arquitectura sostenible.

El professor de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) ha centrat el seu discurs en la crítica al model econòmic actual, responsable, segons Taibo, de l'actual crisi econòmica. L'autor de diversos llibres sobre temes polítics i socials ha plantejat un nou model que se sustenta en la primacia de les relacions socials sobre el creixement econòmic, el repartiment del treball, la recuperació dels valors locals davant del model de globalització imperant i la democràcia directa.

Taibo ha exemplificat així les seves tesis.

Carlos Taibo

Tothom viu obsessionat a treballar més per guanyar més diners de cara a consumir més. Aquests béns que consumim incrementen la nostra felicitat?



Amb aquest acte celebrat a l'auditori del centre, arrenca de manera simbòlica el curs acadèmic a l'ETSAV. El seu director, Joan Puigdomènech, ha assegurat que el centre es referma en la línia d'arquitectura compromesa amb el decreixement.

Joan Puigdomenech

Formem una quantitat de professionals que dissenyaran edificis i ciutats amb criteris per reduir el consum.



De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, s'ha mostrat contrària al sistema de decreixement que ha exposat el professor Taibo.

Mercè Conesa

Jo crec en el creixement sostenible. Cal posar uns límits al creixement.


Aquest dimecres l'Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), entitat de la qual forma part l'ETSAV, ha rebut el distintiu de Campus Excel·lència Internacional, atorgat pel ministeri d'Educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.