Inici de la vaga indefinida de recollida d'escombraries de TMA-Grup Sánchez


Temes relacionats

Els treballadors de TMA-Grup Sánchez acusen l'Ajuntament de no garantir la integritat de la plantilla ( 5/gen/11)

TMA-Grup Sánchez contempla dur l'Ajuntament als jutjats per l'adjudicació del servei d'escombraries (22/des/10)

Sacyr replica a TMA que no té cap vinculació amb la trama Gürtel (23/des/10)

Una filial de Sacyr pren el relleu a TMA-Grup Sánchez en la recollida d'escombraries (21/des/10)


  • Comparteix:

TMA-Grup Sánchez inicia avui una vaga indefinida

TMA-Grup Sánchez inicia avui una vaga indefinida

L'empresa TMA-Grup Sánchez ha començat aquest divendres una vaga indefinida en el servei de recollida d'escombraries i neteja viària a la ciutat. El representant sindical de l'empresa TMA-Grup Sánchez argumenta que els treballadors es veuen abocats a la vaga perquè la nova concessió del servei de recollida d'escombraries i neteja viària no garanteix la integritat de l'actual plantilla. El consistori ha assegurat, però, que els drets dels treballadors estan garantits. La conselleria d'Empresa i Ocupació ha dictat els serveis mínims per garantir 'la neteja viària' i 'la màxima asèpsia' a centres sanitaris i assistencials.

Els treballadors asseguren que no han rebut cap garantia de mantenir l'actual nombre d'empleats i les característiques dels convenis col·lectius. El membre de la FSP-UGT Eusebio Arellano reclama que s'equiparin les condicions laborals dels treballadors de recollida d'escombraries als de neteja viària i considera que els treballadors estan desamparats.

Eusebio Arellano

Els treballadors estan desamparats. El nostre problema és amb l'obscurantisme de l'Ajuntament.



L'Ajuntament, en canvi, remarca que 'cadascun dels llocs de feina estan garantits' i que la companyia adjudicatària s'hi ha compromès per escrit. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, demana 'comprensió a la ciutadania' i 'col·laboració per intentar reduir al màxim les possibilitats de generació de residus'.

Cristina Paraira

Fer una crida a la ciutadania. Demanem un esforç i col·laboració alhora de deixar les deixalles.




Els serveis mínims que ha decretat la conselleria d'Empresa i Ocupació són els següents:

Als centres sanitaris, escoles amb servei de menjador, i mercats fixos i ambulants, el servei de recollida serà l'habitual.

Cada 72 hores, es procedirà a una recollida de la fracció de rebuig i el seu transport. La fracció orgànica es recollirà cada 48 hores i la recollida selectiva, quan superi la capacitat del contenidor.

La neteja viària s'efectuarà dos cops per setmana quan la freqüència de recollida sigui diària. Si la freqüència és inferior, s'efectuarà en un 50%. També es recollirà la matèria orgànica susceptible de descomposició quan, per alguna circumstància, n'hi hagi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.