'La Vanguardia' en català es presenta a Sant Cugat com a mirall de la societat


  • Comparteix:

L'edició en català de 'La Vanguardia' s'ha presentat aquest dilluns a Sant Cugat, donant-se a conèixer com a 'mirall i finestra' del país. La nova edició, que sortirà el maig, ha estat presentada pels periodistes residents a Sant Cugat Enric Juliana, director adjunt de 'La Vanguardia', i Josep Maria Sòria, conseller de direcció del rotatiu, així com l'escriptor Quim Monzó, l'advocat Miquel Roca i l'alcaldessa, Mercè Conesa. Davant unes 800 persones, tots han coincidit a destacar la importància d'aquest pas endavant del rotatiu com una resposta històrica a un clam de la societat catalana.

De moment, l'anunci de la nova edició ha aconseguit la resposta d'un Teatre-Auditori ple a vessar i amb una àmplia representació del teixit social i polític del municipi.

L'advocat i col·laborador del rotatiu Miquel Roca ha definit així la importància de l'edició en català.

Miquel Roca

Aquest és un fet històric. Un diari que reflecteix un país que decideix editar-se en català. El dia següent jo aniré a Madrid molt més content.


Els responsables de 'La Vanguardia' han assegurat que aquesta nova aposta és un reflex de la societat catalana i les seves inquietuds. És per això, que el també col·laborador del diari i escriptor Quim Monzó ha recordat la figura de Ramon Barnils per destacar aquest compromís amb la societat catalana.

Quim Monzó

'La Vanguardia' és el diari nuclear d'aquest país. Si en Barnils sapigués que surt aquest diari se n'alegraria molt perquè era un radical. Feu-ho molt bé.




L'acte ha comptat també amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, qui ha agraït el compromís amb la llengua catalana.

Mercè Conesa

Fan una passa endavant per a la llengua catalana en un moment molt necessari i en què la competència lingüística se'ns demana cada vegada més.




Unes 30.000 persones llegeixen cada dia 'La Vanguardia' a Sant Cugat, que és la segona població amb més subscripcions en aquesta publicació. L'edició en català del diari es presentarà en una quarantena de municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.