Arcadi Oliveres: 'Espanya va a Líbia com un xai darrere del petroli'


  • Comparteix:

El santcugatenc Arcadi Oliveres

El santcugatenc Arcadi Oliveres

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), el santcugatenc Arcadi Oliveres, assegura que darrere la intervenció d'alguns països a Líbia, com Espanya, hi ha 'interessos petroliers i econòmics'. En una entrevista a Cugat.cat, Oliveres, que s'ha mostrat 'radicalment contrari a la intervenció', ha comparat l'acció militar amb la d'Iraq.

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha aprovat aquest cap de setmana una resolució que permet intervenir militarment a Líbia per protegir civils i les àrees poblades. Arcadi Oliveres veu amb mals ulls aquesta decisió i considera el petroli el motiu pel qual els Estats Units, la Gran Bretanya, França i Espanya han pres part en aquesta acció militar conjunta. El també president de l'ONG Justícia i Pau ha manifestat en aquest sentit que l'Estat espanyol va a Líbia 'com un xai darrere del petroli'.

Arcadi Oliveres

Espanya va a Libia com un xaiet darrere el petroli. Aquest és l'interès que mou a la coalició per fer la intervenció militar.




Oliveres ha assegurat que el mandatari libi, Muammar al-Gadaffi, ha estat armat completament per Occident i ha afegit que Espanya s'ha de retirar de la coalició internacional. El santcugatenc també ha lamentat que no es faci res a Bahrein, per exemple, 'on es massacra la població'.

Arcadi Oliveres

Gadaffi ha estat armat per Occident. Els seus diners van ser gestionats per Tony Blair, per exemple.



Amb tot, Oliveres ha sentenciat que el que està passant 'és una veritable catàstrofe' i ho ha comparat amb la intervenció a Iraq. L'ONU podria fer pressions de caire diplomàtic i econòmic, diu el santcugatenc, com va fer per propiciar la fi de l'apartheid a Sud-àfrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.