L'Àrea Metropolitana de Barcelona oblida Sant Cugat en un suplement propagandístic


  • Comparteix:

Primeres pàgines de la revista

Primeres pàgines de la revista

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) obvia cinc ciutats de la zona, entre elles Sant Cugat, en una publicació distribuïda aquest cap de setmana amb diversos diaris que repassa els darrers projectes dels municipis que integren l'ens metropolità. La revista, encapçalada per un article de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, dedica espai a 31 dels 36 municipis metropolitans i repassa els principals projectes en els àmbits d'Urbanisme, Medi Ambient i Mobilitat. Segons fonts de l'AMB, la publicació exclou cinc municipis de l'Àrea Metropolitana perquè no formaven part de la Mancomunitat de Municipis.

'La ciutat de ciutats' és el títol de la revista, encartada aquest cap de setmana amb diversos diaris, que repassa els darrers projectes de 31 ciutats de l'àrea metropolitana. A la presentació es defineix l'àrea metropolitana com un territori de 636 quilòmetres quadrats format per 36 municipis, tot i que només es dedica espai a 31 localitats. L'origen d'aquest nou ens és la reorganització de tres entitats metropolitanes: la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Entitat del Medi Ambient (EMA) i l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT), reunits ara en un nou 'govern metropolità', tal com preveu la llei aprovada al Parlament el 27 de juliol passat. La constitució d'aquesta nova administració tindrà lloc després de les eleccions municipals.

A la primera secció de la revista se citen diversos projectes endegats o finalitzats entre el 2007 i 2011 de 31 poblacions del territori, deixant fora d'aquest llistat les poblacions de Sant Cugat, Barberà del Vallès, Castellbisbal, la Palma de Cervelló i Begues. Des de l'AMB es justifiquen aquestes absències per tractar-se de municipis que no formaven part de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

A les seccions de Medi Ambient i Mobilitat es fa un repàs generalitzat d'algunes de les actuacions realitzades en aquests dos àmbits. Sant Cugat tampoc no hi apareix, tot i formar part de l'Entitat del Medi Ambient i l'Entitat Metropolitana del Transport, com tampoc cap de les altres ciutats obviades en el primer apartat, tret de Begues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.