L'HGC dedica unes trobades a parlar sobre el Trastorn Límit de Personalitat


  • Comparteix:

El Capio Hospital General acull el 3r simposi sobre el Trastorn Límit de Personalitat

El Capio Hospital General acull el 3r simposi sobre el Trastorn Límit de Personalitat

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC) acull aquest divendres la 3a edició del simposi sobre el Trastorn Límit de Personalitat. Es tracta d'un trastorn que dificulta les relacions interpersonals i inclou una manca d'autoconfiança, conductes d'impulsivitat i inestabilitat, i comportaments autoagressius. El director del servei de psiquiatria de l'HGC i impulsor d'aquesta trobada, Miquel Gasol, assegura que queda molt per conèixer, però que cal ser optimistes perquè amb la teràpia adequada es pot millorar molt.

El simposi tracta sobre l'origen, detecció i tractament del Trastorn Límit de Personalitat amb la participació d'experts d'hospitals com el Clínic, l'Hospital de Sant Pau i la Vall d'Hebron, entre d'altres.

El doctor Gasol explica les característiques d'aquest trastorn. Són declaracions a Cugat.cat.

Miquel Gasol

Una dificultat amb les relacions interpersonals, amb molta impulsivitat i moltes conductes autodestructives.



Gasol també ha esmentat que és una malaltia difícil de tractar a nivell individual i que, per això, hi ha unitats dedicades exclusivament al tractament d'aquest trastorn, que és a llarg termini.

Miquel Gasol

Un tractament farmacològic els pot servir en un moment determinat, però no és el tractament ideal.



La revista 'Journal of Affective Disorders' ha publicat recentment un estudi del grup del doctor Gasol. El text estableix, a través d'imatges del cervell, que amb aquest trastorn la part del cervell que crea les emocions treballa més del compte i la part que les regula treballa menys. Per tant, explica que és un trastorn per falta de regulació.

És la tercera edició d'aquesta trobada, que sempre s'ha celebrat al HGC. Ja està previst que també tingui lloc l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.