Els santcugatencs que van viure el desallotjament d'Al-Aaiun preparan un documental


Temes relacionats

Els activistes santcugatencs alerten d'una guerra imminent al Sàhara Occidental ( 2/des/10)


  • Comparteix:

Terraza i Velázquez als estudis de Cugat.cat al desembre

Terraza i Velázquez als estudis de Cugat.cat al desembre

Els dos activistes santcugatencs que van viure el desmantellament del campament de resistència d'Al-Aaiun preparen un documental sobre la situació del poble sahrauí. Isabel Terraza i Antonio Velázquez, residents de Valldoreix, estant recopilant totes les imatges que ells mateixos van captar durant la seva estada al campament per realitzar un documental històric sobre la lluita del poble sahrauí i la repressió marroquina. Els prosahrauís denuncien l'oblit en què ha caigut el conflicte després que l'atac marroquí ocupés totes les portades.

Terraza i Antonio van conviure durant tres setmanes al campament d'Al-Aaiun i van ser testimonis directes de les tortures, persecucions i assassinats que van patir els sahrauís de mans de les forces de l'ordre marroquines. Els activistes van enregistrar diverses situacions abans, durant i després de l'atac marroquí.

Antonio Velázquez explica que en aquest moments estant triant les imatges que s'inclouran a l'audiovisual.

Antonio Velázquez

Són imatges nostres de la vida diària al campament. Ara estem fent la tria per fer el documental.




Velázquez ha explicat que la situació del Sàhara Occidental ha empitjorat d'ençà el desmantellament del camp al novembre. Segons l'activista, a la zona encara continuen les persecucions que provoquen que gran part del moviment sahrauí es refugiï en la clandestinitat.

Velázquez reivindica també el paper del moviment sahrauí com a detonant de les revoltes a gran part dels països del sud del Mediterrani i al món àrab en general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.