L'entrada en funcionament del tercer CAP es retarda fins a principis de 2012


Temes relacionats

El 3r CAP començarà a donar servei a la ciutadania a partir del segon trimestre de 2011 ( 6/ago/10)

El 3r CAP donarà servei a Can Mates a partir del gener del 2011 ( 1/jun/09)

Adjudicades les obres del nou CAP ( 7/mai/09)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una visita d'obres al 3r CAP

Imatge d'arxiu d'una visita d'obres al 3r CAP

El tercer Centre d'Assistència Primària (CAP), que havia de començar l'activitat entre aquest mes i juny, entrarà finalment en funcionament a principis de l'any vinent, tot i que l'edifici ja està pràcticament enllestit. Així li ho ha fet saber el departament de Salut de la Generalitat a l'Ajuntament, que ha atribuït el retard a problemes amb diverses empreses proveïdores. El centre estarà gestionat per l'operador que guanyi el concurs públic que es convocarà a la tardor, i que també renovarà la concessió dels actuals CAP de Sant Cugat i Valldoreix.

La primera pedra de l'equipament es va posar el 2009, amb dos anys de retard respecte la previsió inicial. En una entrevista a Cugat.cat, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat els nous terminis del departament de Salut per a l'entrada en funcionament del CAP de Can Mates.

Susanna Pellicer

S'estan preparant els concursos per a la gestió dels tres CAP. La previsió és que el 3r CAP entri en funcionament a principis d'any vinent.


Pellicer ha explicat que el tercer CAP servirà per descongestionar els serveis d'assistència bàsica del CAP de Sant Cugat. Pel que fa a les especialitats que acollirà el nou centre, aquestes dependran de l'operador que guanyi el concurs per gestionar-lo i de les reestructuracions que calgui fer. Pellicer ja ha avançat que es desdoblarà l'especialitat de salut mental, que és la que té una llista d'espera més llarga a la ciutat.

D'altra banda, Pellicer ha explicat que el consistori està molt pendent de la concreció local de les retallades en l'àmbit sanitari. Després de reunir-se amb responsables del CatSalut, la tinenta d'alcalde no confirma ni desmenteix la informació que apunta a un tancament del CAP de Valldoreix a l'agost i afirma que la Generalitat té sobre la taula diversos escenaris i encara no ha detallat l'afectació sobre l'atenció primària santcugatenca.

Susanna Pellicer

Hi ha diferents escenaris sobre la taula, però es garanteix l'assistència a tota la població.


Susanna Pellicer ha llençat un missatge de tranquil·litat a la població i ha assegurat que la racionalització del servei es farà sense perjudicar els usuaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.