Més de 200 fidels acompanyen un Via Crucis que busca créixer


  • Comparteix:

La imatge de Crist ha tornat a recórrer els carrers de Sant Cugat. Una quinzena de portants han estat els encarregats d'aguantar la talla, d'uns 50 quilos i gairebé dos metres d'alçada. El Crist ha estat acompanyat per unes 250 persones que han rememorat les 14 estacions del camí del calvari, en una tradició recuperada fa set anys al municipi i que espera créixer incorporant més fidels i dones portants.

La figura del Sant Crist crucificat, de fusta de noguera massissa, ha sortit de l'església del Monestir al punt de les nou del matí. Una tradició del Divendres Sant que al municipi s'ha recuperat fa uns anys, tal com es feia als anys 50, i que espera créixer.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha fet una crida als santcugatencs per mantenir les tradicions catalanes.

Blai Blanquer

Els catalans tenim un vici i és que no apreciem les nostres coses. Després ens queixarem.


En el mateix sentit, el president dels portants del Sant Crist de Sant Cugat, Pere Pahissa, ha explicat que, tot i que en els darrers anys s'han anat incorporant nous fidels i portants, la tradició està oberta a tothom.

Pere Pahissa

L'any vinent volem incorporar nous portadors. No estem tancats a ningú.



El Via Crucis, que també incorpora una figura més petita que obre el camí, ha recorregut el carrer Major, la plaça de Sant Pere, el carrer de Sabadell, la plaça de Pep Ventura i el carrer Plana de l'Hospital per tornar a entrar al Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.