L'Associació Esportiva Catalunya de Transplantats fa una crida a Sant Cugat a la donació d'òrgans


  • Comparteix:

El Poliesportiu Eurofitness Sant Cugat acull les activitats de l'Associació Esportiva Catalunya de Trasplantats

El Poliesportiu Eurofitness Sant Cugat acull les activitats de l'Associació Esportiva Catalunya de Trasplantats

Els donants d'òrgans a Catalunya creixen un 20% durant el primer trimestre de l'any, segons dades de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT). L'Associació Esportiva Catalunya de Trasplantats, amb seu a la ciutat, valora aquestes dades, tot i que recorda que encara existeix un percentatge de població no conscienciada amb la donació.

Catalunya segueix sent capdavantera en trasplantaments d'òrgans segons l'Organització Catalana de Trasplantaments (Ocatt). L'augment de donacions durant els primers mesos de l'any es tradueix en un total de 285 donants a Catalunya, fet que representa 52 persones més que l'any passat. Aquest increment s'accentua en les donacions de fetge, que han augmentat un 49%, seguides per les donacions de cor amb un 31% més d'intervencions i les donacions renals, que han crescut un 25%. La xifra de donants vius també ha incrementat, especialment entre els trasplantats de ronyó. En aquestes donacions, Catalunya és pionera amb el 52% d'intervencions de l'Estat espanyol.

L'Associació Esportiva Catalunya de Trasplantats, ubicada a la ciutat, vol afavorir la pràctica de l'esport entre els intervinguts. Escoltem la membre de l'entitat, Hermínia Coloma, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Hermínia Coloma

Hi ha molts més donants i això és d'agrair. Però encara hi ha un percentatge que diuen no a la donació.




Segons l'OCATT, si la tendència continua a l'alça, es podria superar el rècord del 2009 amb 855 trasplantaments d'òrgans.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.