Els cinemes santcugatencs ja estan en procés de digitalització


  • Comparteix:

Yelmo Cineplex i Cinesa creuen que el canvi tecnològic és l'única solució per continuar oferint pel·lícules

Yelmo Cineplex i Cinesa creuen que el canvi tecnològic és l'única solució per continuar oferint pel·lícules

Els cinemes santcugatencs, Yelmo Cineplex i Cinesa, aposten per la totalitat de la digitalització de les seves sales. Els dos coincideixen en què invertir en les noves tecnologies és l'única manera de continuar oferint pel·lícules al públic, tot i el cost que suposa. Malgrat això, Yelmo Cineplex dubta de l'amortització de la inversió, mentre que Cinesa considera que el canvi serà rendible a llarg termini.

Les noves tecnologies obliguen a Yelmo i a Cinesa a digitalitzar les seves sales per continuar en el mercat cinematogràfic. Cinesa ha registrat una caiguda aquest any d'un 9% en taquilla, segons confirma el director de màrqueting de la multinacional cinematogràfica, Raúl Cabrera. Aquesta xifra supera la de l'Estat espanyol, que enguany ha registrat una davallada del 5%. No obstant això, assegura que la situació no és dramàtica, ja que per a les properes setmanes s'espera que les grans estrenes facin pujar les vendes. També confirma la digitalització total de les sales de Cinesa pel proper any.

Raul Cabrera

És un cinema amb què estem contents i que digitalitzarem completament l'any vinent.


D'altra banda, i segons confirma el director de Yelmo Cineplex a Catalunya, Santiago Artal, aquest cinema ja compta amb totes les sales digitalitzades. Artal acusa les descàrregues de pel·lícules d'internet i el 'top manta' com els causants de la davallada del públic a les sales. De totes maneres, creu que l'única solució per continuar oferint pel·lícules és l'aposta per les noves tecnologies. Tot i això, dubta de l'amortització de la digitalització si no hi ha una reflexió per part dels espectadors.

Santiago Artal

Els diners en un altre lloc serien més rendibles. Però si no fem aquest canvi, no tindrem pel·lícules.


El procés de digitalització dels cinemes suposa canviar els projectors analògics pels digitals, que tenen un cost de 120.000 euros cada un. Tot i així, aquest canvi tecnològic abaratirà el cost de cada còpia, passant de 1.200 euros a 250. Per a l'any vinent, s'espera una digitalització total de les sales cinematogràfiques a Catalunya, tot i que el Gremi de Cinemes alerta que un de cada quatre cinemes catalans podria tancar perquè no podrà pagar el cost que suposa aquest canvi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.