L'incivisme als FGC costa dos milions d'euros a l'any


  • Comparteix:

Els actes d'incivisme tenen un cost elevat per a FGC

Els actes d'incivisme tenen un cost elevat per a FGC

Els actes d'incivisme als trens dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) costen prop de dos milions d'euros a l'any en concepte de reparacions i en fraus. En la primera Jornada sobre conductes incíviques en l'àmbit del transport ferroviari celebrada aquest dilluns a Barcelona, també s'ha revelat que vuit de cada 10 usuaris que cometen infraccions o delictes estan identificats gràcies a les 1.500 càmeres repartides per totes les línies.

Segons FGC, els incidents en els primers vuit mesos d'aquest any arriben a 371, fet que suposa el 7'1% del total de viatges. Aquest percentatge significa un increment respecte al 2010, quan es van produir en un 6'2% dels trajectes. El nombre d'incidents s'ha disparat en els dos últims anys, ja que el 2009 van arribar al 4'81% i el 2008 la xifra es va situar al 3'2%.

Tot i això, les dades de FGC indiquen que el frau ha baixat progressivament els últims anys gràcies a la implantació de la validació en la sortida de les estacions amb més volum de viatgers. Ara el frau en l'abonament de bitllet se situa al voltant del 0'2% dels trajectes controlats.

La majoria d'actes vandàlics, com grafits i robatori de cable, registrats des de principis d'any, 94 s'han produït en la línia de Llobregat-Anoia, per 51 a la de Barcelona-Vallès i 145 a les línies metropolitanes. Pel que fa a robatoris, 113 s'han denunciat a les línies de l'àrea metropolitana, 79 a la Barcelona-Vallès i 34 a la de Llobregat-Anoia, mentre que les apedregades a vagons han estat 38, 22 i 17, respectivament, segons FGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.