El tractament per aturar l'Alzheimer podria ser una realitat en 10 anys, segons Acarín


  • Comparteix:

El neuròleg Nolasc Acarín és Creu de Sant Jordi

El neuròleg Nolasc Acarín és Creu de Sant Jordi

El neuròleg de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i Creu de Sant Jordi, Nolasc Acarín, afirma que, en 10 anys, hi haurà medicaments per aturar la progressió de l'Alzheimer. Ho ha dit en el marc de la conferència 'L'Alzheimer, una epidèmia del segle XXI', que ha organitzat l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, on ha assegurat que la investigació i la recerca al voltant d'aquesta malaltia es troben en el millor moment de la seva història. Coneix més l'Alzheimer amb aquest reportatge de Cugat.cat

Sota el títol 'L'Alzheimer, una epidèmia del segle XXI', el doctor Acarín ha emés un missatge de positivitat per els avanços aconseguit en els diagnòstics i per la projecció de futur que donen els estudis realitzats pel que fa al tractament.

Nolasc Acarín

En aquest moment estem encara en fase d'hipòtesi, però en 10 anys hi haurà medicaments per aturar la malaltia.



Tot i que el neuròleg ha negat que es tracti d'una malaltia hereditària, sí ha subratllat que hi ha una certa susceptibilitat genètica. En qualsevol cas, l'edat és el factor de risc més elevat pel que fa l'Alzheimer i, en aquest sentit, Acarín ha assegurat que el secret és fer exercici físic, mental i social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.