Via Vallès proposa la creació de dos intercanviadors a la R8 per millorar el servei


  • Comparteix:

L'intercanviador uniria les dues estacions

L'intercanviador uniria les dues estacions

El col·lectiu Via Vallès aposta per la construcció de dos nous intercanviadors a la línia R8 de Renfe al seu pas per Sant Cugat per millorar el servei ferroviari. La proposta passa per la construcció d'aquests punts d'interconnexió en els creuaments de la línia de Renfe amb la de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a l'alçada de les estacions d'Hospital General i Volpelleres. El Col·legi d'Arquitectes de Terrassa ha acollit aquest dijous la presentació d'aquest pla, que inclou dos intercanviadors més a la R8.

L'entitat pretén amb aquesta proposta aprofitar la línia R8 de Renfe, que passa per Sant Cugat, per tal de millorar les connexions al Vallès amb la construcció de quatre intercanviadors, dos d'ells al nostre municipi. Els intercanviadors estarien ubicats als voltants de les estacions de FGC d'Hospital General i Volpelleres. Els altres dos estarien previstos a les estacions de Riu Sec i Riera de Caldes.

El president de Via Vallès, Joan Saborido, ha explicat que els intercanviadors de Renfe que hi ha actualment a Hospital General i Volpelleres no són aptes per canviar de línia ferroviària a peu i que, per tant, és necessari construir-ne de nous per facilitar el transbordament entre línies.

Joan Saborido

L'intercanviador que hi ha a l'altre costat de l'estació de Rubí no es pot traspassar a peu. El mateix passa a l'estació de Volpelleres.





L'associació creu que amb la manca de recursos públics actuals s'han de prioritzar les intervencions que tenen un menor cost, i veuen en aquesta proposta una aposta de rendibilitat socioeconòmica i mediambiental important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.