Jornada de vaga universitària contra les retallades


  • Comparteix:

Cartell de la convocatòria / Font: acampadadebarcelona.org

Cartell de la convocatòria / Font: acampadadebarcelona.org

Estudiants i treballadors de les universitats públiques de la ciutat estan convocats aquest dijous a una vaga general contra les retallades pressupostàries a l'ensenyament públic superior, convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de les Universitats Públiques (PUDUP) i el sindicat CGT. La jornada de protesta, que acabarà amb una manifestació a les sis de la tarda al centre de Barcelona, afecta a àmbit local tant a les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, adscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), com a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), pertanyent a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La mobilització no compta amb l'adhesió dels sindicats majoritaris del sector, malgrat que delegats sindicals de totes les organitzacions formen part de l'organització convocant, la PUDUP, integrada per estudiants, professors i personal d'administració. Tant UGT com Comissions Obreres (CCOO) han anunciat el seu suport a la jornada de protesta, però no han cridat els seus treballadors a fer vaga, cosa que sí ha fet CGT. Tot i així, alguns comitès d'empresa, com el professorat contractat de la UAB, s'hi han sumat a títol individual.

L'objectiu de la vaga és protestar per l'anunci d'increment de les taxes universitàries per al curs vinent, així com per possibles futures retallades, després que la Generalitat ja hagi aplicat enguany una retallada del voltant del 10% del pressupost al conjunt del sistema universitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.