L'Ajuntament concedeix 23 subvencions per promoure projectes sostenibles


  • Comparteix:

Les subvencions són per a projectes d'estalvi d'energia

Les subvencions són per a projectes d'estalvi d'energia

L'Ajuntament ha concedit una vintena de subvencions, per un import de 40.000 euros, en concepte de projectes d'estalvi d'aigua, d'energies renovables i d'educació ambiental. Majoritàriament, els beneficiaris de les subvencions han estat particulars i comunitats de veïns. Amb tot, també hi ha entitats de la ciutat que han presentat projectes que han estat subvencionats.

Les subvencions que convoca l'àrea de Medi Ambient es divideixen en tres grups: subvencions a mecanismes d'estalvi d'aigua, en concepte de promoció de les energies renovables i a favor de l'educació ambiental. Com a novetat, les subvencions també s'han pogut sol·licitar per reparar o millorar, segons la tecnologia disponible al mercat, les instal·lacions d'aigües grises i d'energia solar.

El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha explicat què vol aconseguir el consistori amb aquesta iniciativa.

Joan Puigdomènech

Volem incentivar aquestes conductes d'estalvi d'energia i aigua entre la ciutadania.



En el primer grup, s'hi poden acollir projectes com la instal·lació de sistemes de reutilització d'aigües grises, els reguladors de la pressió d'entrada d'aigua als edificis, la instal·lació d'airejadors i la instal·lació de sistemes de doble descàrrega d'aigua. Les subvencions d'aquest grup ascendeixen a gairebé a 16.000 euros.

En el segon s'han subvencionat projectes d'instal·lació de sistemes de captació d'energia solar tèrmica, d'aprofitament de biomassa i de captadors solars. Les subvencions d'aquest grup ascendeixen a 9.300 euros.

En el tercer s'han subvencionat projectes d'educació ambiental per a infants, una exposició sobre residus de plàstic i un mercat de productes reutilitzats, entre altres. Les subvencions d'aquest grup ascendeixen a poc més de 15.000 euros..

En la convocatòria d'enguany, s'han donat nou subvencions per reparar sistemes de reutilització d'aigües grises i una per reparar un sistema d'energia solar tèrmica. Així doncs, de les 23 subvencions concedides, 10 són reparacions de sistemes ja existents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.