'Llavors per a un món més just', proposta educativa d'Intermón Oxfam


  • Comparteix:

El programa 'Connectant Mons' es porta a terme a diferents països / Foto: Intermon Oxfam

El programa 'Connectant Mons' es porta a terme a diferents països / Foto: Intermon Oxfam

Intermón Oxfam llança la seva proposta educativa 'Llavors per a un món més just' dins el programa 'Connectant Mons', que aborda les causes i conseqüències de la fam al món. Aquest projecte, destinat a alumnes entre sis i 17 anys, proposa activitats per reflexionar sobre la injustícia i les desigualtats que hi ha al món pel que fa a l'alimentació. 'Conectant Mons' és un programa dirigit a compartir les visions sobre un mateix tema entre alumnes de diferents països.

'Falten aliments al món per donar de menjar a tots o és que estem davant d'un sistema injust de producció i repartiments d'aliments?'. Aquesta és la pregunta que hauran de respondre els participants de la proposta. El coordinador del comitè de Sant Cugat, Ton Marimon, dóna la seva resposta a Cugat.cat.

Ton Marimon

No falten aliments, en realitat en sobren. La producció actual d'aliments que hi ha al món són suficients per alimentar els set milions de persones.


Marimon ha explicat que l'objectiu d'aquestes activitats és que els alumnes analitzin les possibles alternatives o solucions per acabar amb la fam. El coordinador ha afirmat que, tot i ser un problema global, es pot treballar de manera local. D'aquesta manera, les activitats s'adequaran al territori i a la ciutat on es realitzin i ha fet una crida a la participació de les escoles de Sant Cugat.

Ton Marimon

Si alguna escola de Sant Cugat s'apunta, quan noslatres tinguem alguna activitat els convidarem a participar i aportar les seves idees.


Les escoles interessades s'hauran d'inscriure al portal web de 'Connectant Móns'.

La proposta educativa està lligada aquest any a la campanya 'Creix d'Oxfam', que té per objectiu realitzar accions en països de tot el món per pressionar els governs a reformar les polítiques que generin injustícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.