Educar des de la infantesa, base per construir una societat sense violència de gènere


  • Comparteix:

Maribel Guillamón ha estat una de les ponents de la jornada

Maribel Guillamón ha estat una de les ponents de la jornada

L'educació de la ciutadania, la formació del gènere masculí des de la infantesa i el treball i el suport des de l'administració són el futur per eradicar la violència contra les dones, segons s'extreu de la jornada contra la violència de gènere que ha organitzat aquest dijous l'Hotel Qgat. L'acte ha volgut fer visible la realitat que encara avui pateixen algunes dones, fruit de la violència masclista, en el marc del dia internacional contra aquesta xacra que es commemora aquest divendres.

L'Associació Noestasola ha estat l'encarregada d'iniciar la xerrada. La seva presidenta, Maribel Guillamón ha posat de manifest la necessitat que té la ciutadania de trencar amb els rols de gènere establerts socialment i ha assegurat que cal treballar per educar la població des de petits, sense distinció de sexes.

Maribel Guillamón

Hauríem de fer educació en el principi de la igualtat per evitar els abusos quan són adults.


En aquest sentit s'ha expressat també el president de l'Associació Homes Igualitaris de Catalunya, Bernardo Escudero, que considera que per aconseguir la igualtat cal també una participació activa dels homes, que passa també per la formació i per un canvi de concepció social del que és un home i del que és una dona. Tal com ha exemplificat, cal que la gent deixi de dibuixar un home com el fort i 'el que no plora mai'.

Bernardo Escudero

Els homes tenim una revolució interna pendent. S'han de deixar de banda coses que hem aprés de la identitat masculina.




Escudero també ha destacat que cal un treball de col·laboració activa entre les diferents associacions i l'administració per aconseguir acabar amb aquesta xacra social. El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha lamentat que encara hi hagi homes que tractin les dones com si no fossin persones i ha destacat que aquest és un comportament que no s'ha de tolerar. Grangé ha afirmat que l'Ajuntament disposa d'una regidoria d'Igualtat des de la que es potencien polítiques i actuacions per ajudar les persones que pateixen aquest tipus de violència i per aconseguir acabar amb ella.

Raül Grangé

La nostra societat ha evolucionat molt tecnològicament, però encara no hem avançat prou en aquest aspecte.


Tant els ponents com el regidor de Serveis Socials, han volgut agrair l'hotel Qgat la iniciativa i han destacat que altres empreses privades haurien de sumar-se aquest tipus d'actes, ja que suposen un pas més conscienciació necessària de la societat. L'acte s'emmarca en el Dia internacional contra la violència de gènere, que es commemora aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.