Otamendi: 'Euskal Herria podria ser un mirall per a Catalunya'


  • Comparteix:

El director del diari 'Berria', Martxelo Otamendi, que ha visitat aquest dilluns Sant Cugat, veu en la convergència de forces polítiques independentistes d'Euskadi un camí a seguir a Catalunya. Tot i els bons resultats d'Amaiur a les darreres eleccions espanyoles, Otamendi descarta la convocatòria d'un referèndum sobre l'autodeterminació. Per Otamendi, que s'ha mostrat partidari d'avançar les eleccions al País Basc, el futur govern espanyol del PP buscarà el suport de CiU i el PNB.

Otamendi creu que els ciutadans han premiat la unitat de forces independentistes a Euskadi. És per això que el director del diari 'Berria' veu en aquesta congregació un model també per a Catalunya, que no compta amb un Parlament que plasmi la realitat de l'independentisme català.

Martxelo Otamendi

S'ha de respectar la realitat de cada país, però Euskal Herria pot ser un mirall de com es pot arribar a gran quotes de representació amb la confluència de forces sobiranistes.


Otamendi s'ha mostrat partidari d'avançar les eleccions basques davant l'actual context polític d'Euskadi. Una opció, però, que descarta, ja que el PSE és conscient que perdrà els comicis en favor d'un partit nacionalista.

En aquest sentit, Otamendi ha assegurat que el futur govern del PP, amb Mariano Rajoy al capdavant, buscarà el suport dels partits nacionalistes com CiU i PNB.

Tot i així, ha assegurat que serà el govern de Rajoy qui acostarà els presos bascos a Euskadi.

Martxelo Otamendi

Aquests processos acaben sempre amb els presos al carrer i la humanització de les conseqüències del conflicte.




Martxelo Otamendi ha participat aquest dilluns en un sopar organitzat per l'Entitat Socialista Sant Cugat Conversa, que s'ha celebrat al Sant Cugat Hotel & Restaurant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.