Sant Cugat apropa al món el seu projecte de ciutat intel·ligent


Temes relacionats

Sant Cugat presenta avui i demà el seu projecte de ciutat intel·ligent a l'Smart City Expo (29/nov/11)

Puigneró justifica els 10.000 euros per participar al Smart City Expo com una despesa necessària (30/nov/11)

El PSC reclama que el concepte d'Smart City també s'apliqui en l'administració (30/nov/11)

Sant Cugat estrena el primer carrer intel·ligent a Catalunya (24/nov/11)

Generalitat i Ajuntament aplaudeixen la posada en marxa del primer 'carrer intel·ligent' (24/nov/11)


  • Comparteix:

Sant Cugat acosta el seu projecte de ciutat intel·ligent a la resta del món, amb la participació en el congrés mundial Smart City Expo que se celebra des d'aquest dimarts i fins divendres a Fira Barcelona. En aquest recinte, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha marcat com a objectiu que el projecte d'Smart City suposi per a Sant Cugat un estalvi del 20% en la factura de l'aigua i d'un 30% en l'enllumenat públic, i així oferir millors prestacions a la ciutadania. A més, Sant Cugat ha mostrat la seva voluntat que els santcugatencs participin en el procés, per tal de convertir el ciutadà en un sensor per comprovar l'efectivitat de la iniciativa.

La ciutat ha fet visible al món el projecte per esdevenir una ciutat intel·ligent de cara al 2020, al primer congrés mundial Smart City Expo. Sant Cugat compta amb un estand on mostra les accions dutes a terme fins al moment, com la inauguració del primer carrer intel·ligent integral de Catalunya i les potencialitats econòmiques de la ciutat.

Així, Sant Cugat es posiciona, tal com ha destacat el president de la Generalitat durant la inauguració del congrés, Artur Mas, com una de les ciutats de referència del país pel que fa a l'aplicació de les noves tecnologies per a la gestió dels recursos públics.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha proposat aconseguir un estalvi del 20% en la factura de l'aigua i d'un 30% en l'enllumenat públic, per poder destinar aquests recursos a altres serveis i oferir millors prestacions a la ciutadania. A més, ha conduït una de les ponències que s'han fet al recinte, en què ha destacat la rellevància que sigui el ciutadà el sensor que determini l'efectivitat o no d'aquest projecte.

Mercè Conesa

La nostra ciutat s'encamina a donar el protagonisme al ciutadà. Que participi en la gestió de la ciutat.


Conesa també ha subratllat la importància d'estar presents en aquesta fira per mostrar la feina feta i el camí de futur per aconseguir ser una ciutat intel·ligent i veure què fan i què posen de relleu altres ciutats per establir-hi contactes. L'alcaldessa ha recordat, a més, que aquest projecte no costarà diners a l'administració, sinó que les inversions vindran de les empreses privades.

D'aquesta manera, el projecte d'Smart City per a Sant Cugat de cara al 2020 i també la prova pilot del carrer de Cèsar Martinell, com el primer carrer intel·ligent integral de Catalunya, han esdevingut el centre d'interès de la participació santcugatenca. Així, el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha destacat que és molt important, en moments de crisi, la sostenibilitat econòmica per als Ajuntaments i això és possible aplicant noves tecnologies en la gestió dels recursos públics.

Jordi Puigneró

Amb la prova pilot podem mesurar les grans despeses d'un Ajuntament, important en temps de crisi econòmica.




El congrés Smart City Expo reuneix experts, empreses, administracions públiques i professionals que treballen en la definició i la sostenibilitat de les ciutat del futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.