La història de l'abat Odó al Monestir protagonitza el sopar-conferència del Rotary Club


  • Comparteix:

Domènec Miquel ha estat el conferenciant convidat

Domènec Miquel ha estat el conferenciant convidat

La figura de l'abat Odó ha estat la protagonista del sopar del Rotary Club d'aquest dimarts, a la Masia Can Ametller. L'historiador santcugatenc Domènec Miquel ha ofert una conferència a prop d'una quarantena d'assistents, en què ha subratllat la importància d'aquest personatge per a la història de Sant Cugat, Catalunya i per a l'edificació del Monestir tal com se'l coneix en l'actualitat.

El Monestir de Sant Cugat no seria igual sense la figura de l'abat Odó, que el va dirigir entre l'any 985 i 1010. Tal com ha destacat l'historiador i director de la revista Gausac, Domènec Miquel, Odó va engrandir les propietats de l'emblemàtica edificació santcugatenca i va construir els murs que encara avui s'observen. Miquel ha destacat la figura d'algunes de les fites de l'abat Odó.

Domènec Miquel

Al Monestir és el que consolida els dominis territorials. També va tenir una vessant política.


L'historiador santcugatenc ha reflexionat sobre la figura d'aquest personatge tan important per a la història de la ciutat, que va donar forma, en el tombant del primer al segon mil·leni, al Monestir tal com es coneix en l'actualitat. Miquel ho ha fet en una conferència-sopar organitzada pel Rotary Club Sant Cugat, a la Masia Can Ametller.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.