Intermón Oxfam fa una campanya a Sant Cugat per elaborar un Tractat Internacional sobre el Comerç d'Armes


  • Comparteix:

Sota el lema 'Armes sota control', Intermon Oxfam i Amnistia Internacional han engegat una campanya pel control d'armes a nivell internacional. Aquesta iniciativa s'ha presentat també a la nostra ciutat amb l'objectiu de conscienciar els santcugatencs i convidar-los a sumar-se a la campanya per recollir un milió de signatures a favor d'un Tractat Internacional sobre Comerç d'Armes.

L'exemple de Rio de Janeiro, a Brasil, ha servit a la nostra ciutat per il·lustrar la necessitat d'un Tractat Internacional sobre el Comerç d'Armes. I és que tal i com explica l'advocat especialitzat en violència juvenil, Pedro Daniel STROZENBERG, el lliure comerç d'armes causa cada dia a Brasil moltíssim morts.

Pedro Daniel Strozenberg

Tenim un 68 per cent dels joves que moren per arma de foc. Hi ha molst joves fora de les escoles i sense feina, i aquesta convincació amb la presència de les armes són nefastes pels joves.


El cas del Brasil però, no és únic. Al món, cada any moren més de mig milió de persones per ferides de bala, o el que és el mateix, una persona per minut. És per aquest motiu que Intermon Oxfam, Aministia Intrernacional i La Xarxa Internacional d'Acció contra les Armes Lleugeres han posat en marxa una campanya de sensibilització que té com a objectiu aconseguir un control mundial sobre la venda d'armes. Tot i que aquesta és una font important de riquesa per a molts països, Strozenberg afirma que la vida humana no té preu i que cal un esforç per part de tots.

Pedro Daniel Strozenberg

Cal una campanya de control d'armes de foc a tot el món, però també cal una campanya de solidaritat, perquè la solució està en mans de tots.


Aquesta campanya vol aconseguir que s'aprovi un Tractat Internacional sobre Comerç d'Armes que obligui a tots els governs a garantir que les armes que es transfereixin no puguin utilitzar-se per violar els drets humans, influir negativament en l'estabilitat política o la seguretat regional, ni per influir en les relacions internacionals i el desenvolupament sostenible.
Totes les persones que vulguin col·laborar amb aquesta campanya poden fer-ho a través de la web www.armessotacontrol.org.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.