La Festa de la Tardor aconsegueix treure al carrer centenars de santcugatencs sota el lema 'Salvem Collserola'


  • Comparteix:

S'ha pogut visitar tot el dia la mostra d'entitats.

S'ha pogut visitar tot el dia la mostra d'entitats.

El lema de la Festa de la Tardor d'enguany, 'Hem salvat Torre Negra, salvem Collserola' ha mobilitzat milers de santcugatencs en una edició que els organitzadors han valorat de forma positiva. Tot i això, es reconeix la dificultat d'implicar la gent en la vida associativa de la ciutat. Per la seva banda, el pregoner de la festa, l'exrector de la Universitat Autònoma, Carles Solà, ha recordat als santcugatencs la necessitat de continuar treballant per un món més just.

La vint-i-vuitena Festa de la Tardor ha tingut un clar component reivindicatiu. Malgrat que l'edició d'enguany ha servit per celebrar la important fita de salvar Torre Negra, la idea que cal continuar treballant per un altre món ha estat present en totes les activitats de la Festa. El pregoner, Carles Solà, ha deixat clar que "cal que deixem de ser espectadors per esdevenir actors perquè un altre món és possible". El pregoner ha afegit que el treball de les entitats de Sant Cugat és un exemple del poder que té la societat civil.

Carles Solà

Torre Negra és l'exemple que una comunitat que s'organitza pot aconseguir el que es proposa. Les entitats són un dels actius més importants de la nostra ciutat


José Manuel Castelerio, portaveu de la festa, es mostra satisfet per la participació, tot i que reconeix que costa mobilitzar la ciutadania en actes com aquest, que sempre exigeixen un cert compromís.

José Manuel Casteleiro

Encara que la participació sigui fluixa, la nostra funció és engrescar la gent a implicar-se amb les entitats.


L'alcalde, per la seva banda, ha insistit en la importància que té la vida associativa en una ciutat i ha expressat el seu desig que cada cop més els ciutadans es vinculin a les entitats. Aquestes, ha dit, Recoder, són l'expressió dels sentiments i les inquietuds del poble.

Lluís Recoder

M'agradaria que aquest pensament que les entitats representen les inquietuds i el sentiment d'un poble fos cada cop més real


La Festa de la tardor d'enguany ha comptat amb la participació de 63 entitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.