Sant Cugat podria acollir la interconnexió de la línia R8 de Renfe i els FGC


  • Comparteix:

Sant Cugat acollirà l'intercanviador entre la línia R8 i FGC

Sant Cugat acollirà l'intercanviador entre la línia R8 i FGC

La interconnexió entre la línia R8 de Rodalies i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) podria ser una realitat a Sant Cugat. Així ho assegura la resolució aprovada per unanimitat aquest dimarts al Parlament de Catalunya, que ara ha d'estudiar el ministeri de Foment de l'executiu espanyol. L'increment de freqüència de pas de la línia R8, la creació d'una nova estació a Santa Perpètua de Mogoda i una estació intercanviadora a Barberà del Vallès són altres dels elements inclosos en aquesta proposta.

La completa resolució sobre la línia R8 de Rodalies, presentada per la diputada del PSC, Montserrat Capdevila, ha estat aprovada per unanimitat aquest dimarts al Parlament de Catalunya.

No obstant això, la competència sobre aquesta matèria és del ministeri de Foment, motiu pel qual ara caldrà fer les gestions pertinents davant l'Estat espanyol per tal que s'incorpori el projecte de construcció de l'intercanviador del Capio Hospital General de Catalunya (HGC) entre les línies R8 de Rodalies i S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al Pla d'Infraestructures ferroviàries de Rodalies.

La resolució inclou també les gestions per finalitzar la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda, així com la redacció del projecte constructiu del nou intercanviador de Barberà del Vallès i la millora de l'oferta de serveis de l'R8, entre d'altres.

Amb aquestes mesures, es pretén que poblacions com Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès i Ripollet tinguin unes connexions ferroviàries ben connectades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.