Una campanya de micromecenatge impulsa un documental sobre l'Operació Garzón


Temes relacionats

17 encausats per Garzón al 1992 recorden que és el responsable judicial de les tortures que van patir (27/abr/10)

El Tribunal d'Estrasburg condemna l'Estat per no investigar les denúncies de tortures l'any 92 ( 3/nov/04)

Ramon Piqué i Eduard Pomar es congratulen perquè Estrasburg hagi rebutjat les al·legacions de l'Estat en el procés per presumptes tortures (23/des/03)

Estrasburg rebutja les al·legacions de l'Estat i accepta estudiar les tortures a Pomar i Piqué el 92 (18/des/03)

Optimisme entre els deunciants de l'Estat espanyol per tortures en la vista orla a Estrasburg (19/nov/03)

Els santcugatencs Eduard Pomar i Ramon Piqué entre els 15 demandants que asseuen avui l'Estat espanyol al Tribunal d'Estrasburg (18/nov/03)

El Tribunal Europeu tramita les denúncies de tortura dels independentistes detinguts per Garzón al 92 (11/mar/03)


  • Comparteix:

Baltasar Garzón

Baltasar Garzón

'Operació Garzón contra l'independentisme català' és el nom del documental que el portal independentista Llibercat.cat prepara per recordar l'operació que l'exjutge va dur a terme el 1992 contra presumptes membres de Terra Lliure. Els acusats, dos dels quals eren santcugatencs, van denunciar llavors haver patit tortures, una afirmació que ni Garzón ni cap altre jutge van voler investigar. El portal de micromecenatge Verkami serà l'encarregat de recaptar part dels fons necessaris per dur aquest projecte a la gran pantalla.

6.000 euros és la xifra que els impulsors esperen recaptar abans de la primera setmana d'abril a través de les aportacions individuals. La realització del film anirà a càrrec de Zeba Produccions, creadora de documentals com 'Terra Lliure, punt final' i 'La Crida, història d'una resposta', coproduïts amb Televisió de Catalunya.

L'objectiu de la pel·lícula és recordar el cas de les tortures que va tenir lloc arran dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Les acusacions no han estat mai investigades per la justícia espanyola, malgrat la sentència condemnatòria que el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg va emetre fa vuit anys donant la raó als denunciants i culpant l'Estat espanyol de prevaricació. A més, el documental vol contrarestar els elogis que l'exjutge ha rebut darrerament per part de l'esquerra catalana i espanyola. Entre els 38 encausats per Garzón que van denunciar haver declarat sota tortura s'hi troben els santcugatencs Eduard Pomar i Ramon Piqué.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.