El Pi d'en Xandri es recupera 'bé' de les ferides i mantindrà els puntals entre 15 i 20 anys més


  • Comparteix:

El pi va patir una greu agressió fa 7 anys.

El pi va patir una greu agressió fa 7 anys.

L'evolució del Pi d'en Xandri continua sent favorable, quasi set anys després de l'agressió que pràcticament el va matar. Així ho han assegurat els tècnics municipals i de la Generalitat que han decidit deixar les ferides al descobert perquè s'acabin de cicatritzar. Pel que fa als puntals que sostenen l'arbre, els experts asseguren que s'hauran de mantenir, encara, entre 15 o 20 anys com a element de suport al pi però també com a símbol del seu estat de salut i de la seva importància per als ciutadans.

Després de la brutal agressió que va patir el Pi d'en Xandri fa quasi set anys, els tècnics municipals i del govern català continuen seguint d'aprop la seva evolució. Cada any es revisa l'estat dels puntals, de l'escorça i, cada dos anys, la capçada.

Precisament durant aquesta darrera revisió, els tècnics han detectat un inici de descomposició en part de la fusta que va quedar afectada pels talls. Davant d'aquesta situació, provocada per factors com la humitat, els tècnics han decidit netejar la ferida i deixar-la al decobert per tal que vagi acabant de cicatritzar. Ho explica el cap de servei de Parcs i Jardins, Jordi Torrijos.

Jordi Torrijos

Per una banda, els laterals van cicatritzant, i axiò és molt bo, també hi ha fusta sana, però també hem detectat fusta en descomposició i per això hem de deixar que s'airegi.


Torrijos ha assegurat que l'evolució d'aquest pi és favorable, i que la seva vida no perilla, ja que amb l'ajuda dels puntals, que encara es mantindran 15 o 20 anys, l'arbre va cicatritzant i es va recuperant. Un dels elements que més preocupa als tècnics però, són les possibles plagues, que un arbre tan debilitat podrien ser fatals. És per això que un cop cada dos anys es fa una revisió completa de la capçada. Es mira que no tingui cap malaltia i es fan els tractaments preventius necessaris.

Per al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, tot i que aquest tractament té un cost, des de l'ajuntament es destinaran tots els recursos necessaris per conservar aquest símbol de la nostra ciutat.

Eduard Pomar

Això té un cost que assumim perfectament perquè cal mantenir aquesta arbre com un símbol de la ciutat i de Torre Negra.


Recordem que el Pi d'en Xandri, de 230 anys d'edat, va ser agredit el febrer de 1997.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.