Els bombers s'entrenen per fer rescats a Collserola


  • Comparteix:

Moment del simulacre / Font: Premsa bombers

Moment del simulacre / Font: Premsa bombers

Les vacances de Setmana Santa i les condicions metereològiques adverses han portat el cos de bombers a efectuar aquest dimecres al vespre al Parc de Collserola un nou simulacre sobre rescats al bosc. La cerca de dos suposats excursionistes extraviats, una situació que ha anat en augment aquest 2012, ha servit per provar el desplegament i la coordinació de batudes, recerca amb gossos i eines cartogràfiques.

Durant dues hores i mitja, els bombers han simulat batudes de rescat al bosc, començant per les vies principals i seguint després a recórrer els accessos de major dificultat. El sotsdirector del cos, Jordi Bosch, ha explicat a Cugat.cat que en aquest primer trimestre de 2012 han detectat un increment de rescats.

Jordi Bosch

Hi ha hagut un increment d'aquest tipus de serveis.


Segons Bosch, la crisi ha fet que molts santcugatencs prefereixin quedar-se al municipi i sortir a passejar els dies de festa, la qual cosa ha causat que més gent es perdi. A més, ha destacat que la tecnologia i l'equipament de muntanya poden generar una 'falsa sensació de seguretat'.

Jordi Bosch

La millora dels materials tècnics ens fan creure que tots podem sortir a la muntanya.



Els simulacres són una pràctica habitual dels bombers, que més enllà dels focs practiquen també en cas d'accidents ferroviaris, col·lapses estructurals d'edificis i salvament en rius i pous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.