La ciutat, epicentre científic amb la segona edició del Fòrum d'Astrofísica


Temes relacionats

La bona acollida del Fòrum d'Astrofísica en garantirà la seva continuïtat cada dos anys (16/abr/10)

Sant Cugat serà la capital internacional de l'astrofísica del 12 al 16 d'abril (23/feb/10)


  • Comparteix:

Moment de la inauguració

Moment de la inauguració

Sant Cugat acull aquesta setmana un centenar de reconeguts científics d'arreu del món, en el marc de la segona edició del Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat. Durant aquests dies, el municipi es converteix en un dels principals centres de debat d'aquesta disciplina. La cita d'enguany, inaugurada aquest dilluns al claustre del Monestir, aborda l'estudi de la influència dels raigs còsmics en ambients de formació d'estrelles.

Fundat el 2009, el fòrum es va concebre com un congrés bianual on els millors científics participessin en reunions sobre un tema d'investigació determinat. En aquesta edició s'analitzaran les partícules d'alta energia que viatgen a una velocitat propera a la de la llum i com intervenen en les regions d'alta formació d'estrelles. La Casa de Cultura acollirà una xerrada divulgativa sobre aquest tema que anirà a càrrec del doctor Josep Miquel Girart i que tindrà lloc aquest dimecres a les set de la tarda.

El responsable d'aquesta trobada, Diego Torres, ha explicat per què han triat Sant Cugat com a seu del fòrum.

Diego Torres

Sant Cugat és una ciutat orientada a la ciència, la indústria i les tecnologies.


Segons Torres, la formació de joves científics que continuïn la tasca d'investigació científica és fonamental. És per això que el congrés concedirà un premi a la millor presentació d'un estudiant o d'un postdoctorat recent. El guardó consisteix en una dotació econòmica i una litografia del Monestir de Pep Blanes.

Segons l'Ajuntament, l'impacte econòmic que va tenir el fòrum en l'edició del 2010 va ser de prop de 40.000 euros. Malgrat això, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat que hi ha altres beneficis.

Esther Salat

Tenir a la nostra ciutat durant una setmana a científics d'alt nivell és un luxe i ho hem d'aprofitar.




Aquest segon Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat compta amb el suport de l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CSIC), l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.