L'Ajuntament proposa en el Dia Mundial contra la Sida lluitar contra la estigmatització dels afectats del VIH


  • Comparteix:

Sant Cugat té una incidència de contagis superior a la mitjana.

Sant Cugat té una incidència de contagis superior a la mitjana.

Els Centres d'Atenció Primària de la ciutat i els instituts de secundària acullen avui, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Sida, taules informatives per sensibilitzar la població sobre la importància de pendre mesures preventives a l'hora de practicar el sexe. A més, sota el lema de 'Viu i deixa viure' es vol fer especial incidència en la importància de no estigmatitzar els afectades pel VIH.

La jornada d'avui està dirigida a estimular el canvi necessari per eliminar el rebuig i la discriminació de les persones afectades pel virus de la Sida. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament s'ha sumat al manifest conjunt en què es denuncia que ' després de 22 anys de l’inici de l'epidèmia de la sida, encara es manifesta por a la malaltia i això fa que les persones afectades continuïn patint situacions d’estigmatització i marginació'.

Així, durant tot el dia d'avui, els CAP i els instituts donen informació sobre la malaltia, les vies de contagi i les mesures per prevenir-la. Segons el regidor de Sanitat, Enric Tomàs, la millor via per reduir el nombre de contagis és, diu, la informació i la prevenció:

Enric Tomàs

Tot el que fem és adreçat a la informació i la prevenció, ja sigui en sectors de risc o de cara als joves, on es pot fer més prevenció de cara al futur.


Recordem que durant l'any passat es van detectar un total de 49 nous casos de Sida a la Regió Sanitària Centre, a la qual pertany Sant Cugat. A més, la taxa d'incidència a la ciutat és superior a la mitjana catalana.

Precisament, amb la voluntat d'informar sobre aquesta malaltia, les vies de contagi, els tractaments i la seva prevenció, aquest dissabte la Creu Roja de la Joventut ja ha obert les activitats a la nostra ciutat amb un stand a la plaça Octavià. La iniciativa ha cridat sobretot l'atenció dels més joves, tal i com explica la tècnica de voluntariat de Creu Roja Sant Cugat, Montse Saavedra.

Montse Saavedra

A la gent li costa una mica apropar-se perquè és un entorn molt familiar. Crec que qui més es pot acostar són els joves.


D’altra banda, aquesta emissora, Ràdio Sant Cugat, emetrà un programa especial de 9 a 10 del matí amb una tertúlia amb persones implicades en la lluita contra la Sida.

Els actes es complementen amb una exposició a la Biblioteca del Mil·lenari sobre els Joves i la sexualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.