Forcades: 'La proposta que l'Església pagui l'IBI és 'una campanya interessada''


Temes relacionats

El PSC i ICV-EUiA volen que Sant Cugat cobri l'IBI de propietats d'entitats religioses no vinculades al culte (29/mai/12)


  • Comparteix:

Forcades durant la seva intervenció

Forcades durant la seva intervenció

La monja benedictina, metgessa i teòloga Teresa Forcades considera que la proposta del PSOE que l'Església pagui l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per les propietats no vinculades directament al culte religiós i serveis socials és 'una campanya interessada'. Així ho ha expressat en la presentació del llibre 'Jesús i les dones', que ha tingut lloc aquest dimarts al claustre del Monestir. Malgrat això, Forcades ha assegurat que la separació entre aquesta institució i l'Estat és 'desitjable'.

Segons la teòloga, la proposta dels socialistes que l'Església pagui l'IBI pels seus edificis no vinculats al culte i funció social és una aposta 'interessada' i fora de context. En aquest sentit, Forcades ha explicat que hi ha altres entitats solidàries, com ONGs, que gaudeixen del mateix privilegi.

Teresa Forcades

Cal conèixer tot el context. Les entitats solidàries també n'estan exemptes. Em sembla una campanya interessada.


Tot i això, la també monja i metgessa ha afirmat que una separació entre l'Església i l'Estat sempre és positiva. D'altra banda, Forcades ha manifestat la seva simpatia i interès pel moviment independentista. Es tracta d'un moviment, explica, que té molta presència a causa de la concentració de poder que fa l'Estat, cosa que dificulta la presa de decisions de les persones i pobles.

Teresa Forcades

Sóc conscient que aquesta concentració de poder allunya la capacitat de decisió de les persones i del poble.


Forcades ha participat en la presentació del llibre 'Jesús i les dones', un recull de textos evangèlics que expliquen la relació del fill de Déu amb les dones del seu entorn. Es tracta d'una obra escrita per Isabel de Villena al segle XV i publicada per l'editorial Barcino.

Segons Forcades, l'escriptora va recopilar els textos més adients i els va saber interpretar per donar una visió trencadora sobre la relació entre feminisme i religió. En aquest sentit, la monja ha assegurat que si es té voluntat, 'només caldria 24 hores' per fer millorar el paper de les dones a l'Església.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La notícia que signa Mikel Vilalta no és correcta. Aqui ens parla d'una entrevista feta a la Teresa Forcades abans de l'acte de presentació d'un llibre editat per Barcino i deixa de banda l'acte i les seves protagonistes. El llibre va ser escrit per Isabel de Villena, però la tria i l'actualització lingüìstica és de Marta Pessarrodona que també va intervenir, i molt, a la presentació. Fragments de l'obra van ser llegits, magníficament, per Dolors Vilarasau i Carme González. Sense deixar en l'òblit el regidor de Cultura Xavier Escura que, precisament, va demostrar en la seva profunda intervenció els seus coneixements de l'època de l' escriptora. Ja sé que la Teresa Forcades es mediàtica, però no es correcta fer un escrit que parla erròniament del llibre i òbvia la presència dels altres participants no menys importants, sobre tot per Sant Cugat, que hi van actuar. Apart, és clar, del representant de l'Editorial. Malauradament, i qui em coneix pot comprendre que em sap molt de greu dir-ho, tenim masses mostres d'aquesta manera de fer periodisme.

Eduard Jener Estañol. Enviat el 15/jun/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.