Els santcugatencs aprenen com fer i mantenir un hort urbà


Temes relacionats

Un curs de l'Ajuntament inicia els ciutadans en el món de l'agricultura urbana (14/jul/12)


  • Comparteix:

Els assistents han fet un planter per un enciam

Els assistents han fet un planter per un enciam

La Casa de Cultura s'ha convertit durant tres dissabtes en un petit hort urbà. Una vintena de santcugatencs ha participat al curs 'L'hort al balcó', on s'ha ensenyat el cultiu d'hortalisses fora del sòl i on els assistents han après els diferents sistemes de reg, les llavors més adients, així com les plagues i malalties que pot tenir un hort, entre d'altres.

El curs 'L'hort al balcó', organitzat per l'Oficina Sostenible de l'Ajuntament, ha donat a conèixer els participants els principis bàsics del cultiu de plantes en contenidors i estructures fora del sòl. Els assistents també han après com regar cada tipus d'hortalissa i com triar les llavors per conservar les varietats locals.

El curs es basa en el cultiu ecològic i sostenible i, per tant, sense pesticides i només amb elements naturals com altres plantes. El professor del curs, Germán Martínez, ha explicat que els assistents han aprofundit en el reconeixement i control de les plagues i les principals malalties de l'hort, així com la compatibilitat entre les diferents espècies plantades.

Germán Martínez

Què és una planta, què farem servir per plantar una planta, els adobs, el reg i les plagues que és el més important a l'hora de controlar els enemics.


Aquest dissabte els assistents han après a fer un planter per a un enciam, que posteriorment hauran de trasplantar a l'hort urbà. Martínez també ha destacat que l'interès sobre els horts urbans ha anat creixent cada vegada més en els darrers mesos.

Germán Martínez

El creixement ha estat exponencial. Per qui convicció ja comencen a cultivar en qualsevol racó. Entre la crisi i la consciència que s'ha de cuidar la terra, la gent està agafant més consciència.


Una altra de les vessants del curs és aprendre sobre el compostatge casolà i les diferents tècniques que s'utilitzen per fer el compost. Aquest dissabte ha estat el darrer dia del curs, però l'Oficina Sostenible ja ha programat un nou taller a la tardor per aprofundir sobre aquest tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.