Una alumna de l'ETSAV finalista al concurs per dissenyar una parada ocellaire


Temes relacionats

Arquitectura i Infermeria, les carreres més demanades dels centres santcugatencs (13/jul/12)

La decisió de l'ETSAV de tancar actes comportarà més protestes a la facultat (10/jul/12)

L'ETSAV presenta un nou habitatge sostenible per guanyar el concurs internacional Solar Decathlon (17/mai/12)


  • Comparteix:

Berta Morata va ser una de les 12 persones escollides per redissenyar les parades d'ocellaires de Barcelona / Font: Berta Morata

Berta Morata va ser una de les 12 persones escollides per redissenyar les parades d'ocellaires de Barcelona / Font: Berta Morata

L'alumna de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) Berta Morata ha participat al concurs d'idees per redissenyar les parades d'ocellaires de Barcelona. Morata, que va ser una de les 12 persones seleccionades de diferents escoles catalanes per formar part d'aquesta iniciativa, ha proposat una parada convertible en grada per contemplar l'espectacle diari de la Rambla. El concurs està impulsat per l'associació d'ocellaires de la Rambla i l'Agència de Suport a l'Arquitectura de Barcelona (AAAB).

Els ocellaires de la Rambla de Barcelona i l'Agència de Suport a l'Arquitectura de Barcelona (AAAB) han presentat a l'Ajuntament de Barcelona 12 projectes per redissenyar les parades d'ocellaires del passeig. La proposta, emmarcada dins el Pla Cor per repensar els aspectes de la via barcelonina, vol millorar el disseny de les actuals parades evitant-ne la seva desaparició.

L'alumna de l'ETSAV, Berta Morata, ha estat una de les participants del concurs amb la seva proposta d'una parada que es converteix en un banc-grada que permet als vianants contemplar els espectacles que tenen lloc cada dia a la Rambla, basada en el concepte de variabilitat contemporània.

Actualment, Morata està treballant en un despatx d'arquitectura a Tòquio, al Japó, gràcies a una beca de col·laboració amb l'escola santcugatenca. La jove estudiant ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que el futur de l'arquitectura es troba en països com el Japó ja que aquí a Catalunya el sector no passa pel seu millor moment. Tot i això, Morata ha afirmat que li agradaria poder tenir l'opció d'escollir entre quedar-se a casa o marxar a treballar fora.

Berta Morata

Els estudiants d'arquitectura veiem que no hi ha feina per a tothom. Ja he treballat en diverses ocasions a l'estranger, però m'agradaria poder escollir.


Tot i que el projecte de l'estudiant de l'ETSAV no ha estat, finalment, un dels finalistes, la jove ha manifestat el seu desig que l'Ajuntament de Barcelona renovi les parades d'ocellaires i que aquestes puguin mantenir la seva essència.

Els projectes, que encara no s'han pressupostat, estan ara a l'espera de saber la decisió del consistori barceloní.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.