El curs d'estiu de la Unipau analitza avui el paper de l'ecologia a l'Amèrica Llatina


Temes relacionats

La Unipau analitza avui el paper dels ciutadans en els nous moviments socials (20/jul/12)

La Unipau inaugura avui la 27a edició del seu curs d'estiu (19/jul/12)

Perceval (Unipau) 'No trobarem la solució màgica, però discutirem' (17/jul/12)


  • Comparteix:

L'ecologia i els recursos naturals centren el tema del dia / Font: Efe

L'ecologia i els recursos naturals centren el tema del dia / Font: Efe

L'ecologia i els recursos naturals són els protagonistes de la jornada d'aquest dissabte del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), enguany centrada en els reptes de l'Amèrica Llatina. Una taula rodona sobre conflictivitat mediambiental i diverses ponències sobre aquesta qüestió són les propostes d'aquesta jornada, que un dia més intenta abordar els problemes d'aquesta regió i discutir-ne possibles solucions.

La jornada comença a dos quarts de deu del matí, quan la investigadora de l'Observatori del Deute en la Globalització Mónica Vargas oferirà la conferència 'La responsabilitat europea, moviments de fiscalització dels impactes del model econòmic i social europeu'. Tot seguit, el membre de la junta directiva de la Plataforma Rural Gustavo Duch presentarà la xerrada 'El monocultivo destructor de la diversidad'.

El matí acabarà amb una anàlisi dels conflictes ambientals, a càrrec del catedràtic d'Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Joan Martínez Alier. L'espai més participatiu arribarà a la tarda, amb la taula rodona titulada 'Conflictivitat sòcioambiental: una visió des dels moviments agrosocials i ambientals a l'Amèrica Llatina i Europa.

A partir de les set de la tarda, es projectarà el documental 'Perú: alerta amazónica. Los pueblos originarios ante la amenaza del petróleo', de Jordi Salvadó, Marc Gavaldà i Edu Gur. A més, la plaça de Barcelona acull a partir de les nou del vespre el sopar popular del curs d'estiu, que té un preu de vuit euros per persona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.