ERC s'oposa a les reduccions dels horaris d'autobús fetes per l'equip de govern


Temes relacionats

Es redueixen els horaris i les línies de bus urbans per ajustar el cost del servei (26/jul/12)


  • Comparteix:

A partir del setembre el servei d'autobusos modificarà l'horari i la freqüència de pas / Font: Fotobus.es

A partir del setembre el servei d'autobusos modificarà l'horari i la freqüència de pas / Font: Fotobus.es

ERC s'oposa a les mesures anunciades aquest dimecres pel govern municipal que suposaran la reducció de l'horari de funcionament del servei de transport urbà i la supressió de la línia 6. La formació republicana considera que les mesures adoptades són un 'pedaç' perquè no s'ha seguit cap estudi per valorar quin és l'ús que fan els ciutadans de les diferents línies i poder, per tant, aplicar els canvis necessaris.

ERC considera que el transport públic és una eina per garantir la cohesió social i la igualtat entre la ciutadania. La formació considera que la reducció d'horaris i de freqüències del servei d'autobusos que ha dut a terme el govern municipal no s'ha fet seguint un estudi que pugui servir per prendre mesures orientades a millorar el servei i a garantir-ne la sostenibilitat. El secretari de política municipal d'ERC, Èric Gómez, ha destacat que la seva formació ja va defensar, en el marc del pla de mobilitat, la necessitat de millorar l'eficiència del servei. Gómez però ha remarcat que no té sentit basar-se en la reducció del 6% de l'ús del transport urbà per reduir l'horari de totes les línies.

Èric Gómez

Fa temps que demanem un estudi que permeti millorar l'eficiència del servei d'autobusos. Ens oposem a la reducció que s'ha seguit perquè només té en compte la baixada del nombre d'usaruis per reduir els costos.


A més, la formació ha demanat al consistori que reconsideri la mesura d'incrementar cinc euros l'any el preu públic del transport escolar, ja que és un servei necessari per a les famílies. ERC recorda que moltes d'elles estan passant un moment econòmic complicat i, per aquest motiu, proposa que l'increment s'apliqui tenint en compte el nivell adquisitiu de cada família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.