L'onada de calor portarà màximes de 34 graus a les comarques barcelonines


Temes relacionats

Policia Local i Mossos tornaran a intensificar la vigilància a zones comercials per festes de Nadal (20/nov/09)


  • Comparteix:

Beure molta aigua és un dels consells davant una onada de calor. /Font: Google

Beure molta aigua és un dels consells davant una onada de calor. /Font: Google

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat un preavís d'onada de calor entre aquest dijous i dissabte al conjunt del país, sobretot a l'interior i el sud de Catalunya. El repunt de les temperatures començarà aquest dimecres, tot i que els valors més alts s'assoliran divendres i dissabte. A les comarques de Barcelona es preveu una màxima de 34 graus, mentre que a l'interior serà de 37 i al Ponent i Terres de l'Ebre el valor més alt serà de 39 graus.

Segons el SMC a les comarques de Barcelona, hi haurà una màxima de 34 graus i una mínima de 29. A la nostra ciutat, la previsió per aquests dies del Meteocat marca un valor màxim per aquest dimecres de 32 graus. Els valors pujaran progessivament arribant als 34 graus, dijous, i als 36 graus, divendres, que serà la temperatura més alta de la setmana.

La radiografia canvia a l'interior, amb una màxima de 37 graus i una mínima de 32; i a Ponent i a les Terres de l'Ebre, on s'assolirà una mínima de 33 graus i una màxima de 39 graus.

Malgrat que la calor encara serà acusada, a partir de diumenge es començarà a retirar la massa d’aire càlid i durant l’inici de la setmana vinent la temperatura tendirà a davallar.

Davant una onada de calor, es recomana hidratar-se habitualment, evitar l'exposició prolongada al sol i posar especial atenció en les persones més vulnerables: la gent gran, els nadons i els malalts crònics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.